Schoolkinderen rennen in de gang.
Volledig scherm
Schoolkinderen rennen in de gang. © thinkstock

Franse kleuters leren Nederlands voor Vlaamse job

Een kleuterschool in Duinkerke geeft twee dagen per week les in het Nederlands. Zo maken de kleuters later meer kans op een baan in Vlaanderen. Dat schrijven De Standaard en het Nieuwsblad vandaag.

12 reacties

 • Patrick Kelchtermans

  1 jaar geleden
  Ik woon pal aan de taalgrens in een landelijke omgeving en hier merk je dat walen en vlamingen vreedzaam naast mekaar leven en hun best doen om de andere taal te spreken. Al die minachting en zware problemen van walen vs vlamingen spelen zich vooral af in de politiek en in en rond Brussel.
 • Guido Sepelie

  1 jaar geleden
  In één woord: fantastique! Waarlijk Europees; ik heb het op reis nog mogen ervaren, via vele talen leren we de andere Europeeërs kennen.
 • Marcel Willems

  1 jaar geleden
  Ja wie heeft hier een taalgrens ingesteld ? Juist de politiekers ,ipv de tweetaligheid aan te moedigen en desnoods te verplichten hebben ze enkel voor eigengewin beslist.Aan beide kanten zijn daardoor gevoelens van haat en minachting ontstaan .Dus begin eens daar iets aante doen ,we hoeven geenverdere bevoegdheden te splitsen ,integendeel maar terug samen brengen zal veel geld en goede wil bijbrengen
 • Lucien Mertens

  1 jaar geleden
  Daar kan Wallonië, en vooral dan de politiek, nog een puntje aan zuigen...
 • Dan Midden

  1 jaar geleden
  waarom gebeurt dit wel in frankrijk doch niet in wallonie? Is dit niet het bewijs dat wallonie niet geïnteresseerd is in vlaanderen, noch in werken
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech