Kleuters worden met ballonnen ontvangen op een school. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Kleuters worden met ballonnen ontvangen op een school. Archiefbeeld. © Geert De Rycke

Eerste schooldag van een pittig schooljaar. Topman Lieven Boeve: “Ik voel meer spanning dan andere jaren”

Gedaan met juffen op schermen en mondmaskers in de klas. Voor 1,2 miljoen Vlaamse kinderen is het vandaag een leúke 1 september. Maar de rest van het schooljaar kondigt zich wel heel pittig aan, vrezen onderwijstoplui. Niet alleen moet een serieuze leerachterstand bekampt worden, er zijn ook nog het prangende lerarentekort én de nieuwe eindtermen.

4 reacties

 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  Ik ben een onderwijzer op rust, maar wil echt vandaag de klas weer in. En...zonder invulboeken , maar wél een occasioneel copiëerapparaat , schriften en en echt schrijfwerk. En op het einde van dit schooljaar mogen ze dan eens komen kijken naar de behaalde doelstellingen. En die CO2 meter hoef ik niet. Wél het open fraam.
 • Irena Yperman

  2 maanden geleden
  Veel goede moed kinderen, ouders, leerkrachten, schooldirecties!
 • Walter Bar

  2 maanden geleden
  Als leraar vind ik dit totaal niet. Het is al jaren harken om voldoende leerkrachten te vinden. Volgens OESO hebben we veel leerkrachten, maar 25 - 30 procent werkt ergens anders. Trek die er af en je hebt er veel minder dan de andere landen. Schaf de koepels af en maak één algemene begeleidingsdienst. Je spaart heel wat krachten uit. Zet in op leraren wiskunde, Nederlands, Frans en laat hen enkel dit vak geven- eventueel meer betaald dan de andere leerkrachten.
 • Hassan Oussehmine

  2 maanden geleden
  Ja al die beleidsmakers en mensen die denken dat het zo simpel is. Kom maar , ik sta ondertussen al meer dan 20 jaar in een centrumschool in Gent en ik heb de laatste jare zoveel mensen zien komen en gaan dat houden jullie niet voor mogelijk. Heb veel goede mensen zien gaan gewoon door de manier waarop het beleid omgaat met de leerkrachten. Door mensen zoals de topman van het gemeenschapsonderwijs en zijn dom commentaar over begeesterde leerkrachten die leerlingen raken.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?