Eerste Oekraïense kinderen gaan al naar Vlaamse school: “We proberen hun een warm gevoel te geven”

Scholen in ons land organiseren zich om gevluchte kinderen uit Oekraïne een plekje op hun schoolbanken te geven. Dinsdag zijn dertig leerlingen gestart in enkele kleuter- en lagere klasjes van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

16 reacties

 • gustaaf van bever

  2 maanden geleden
  @louis van hoeylandt, even vergeten? Neen, dat staat voor altijd in hun geheugen gebrand. Ik ben als zoon van gedode gewapend weerstander in oorlogswezentehuis beland in Leuven, bij de nonnen. Was toen ong 3 jaar en weet nog heel goed hoe het daar was. Ben nu 80j. Kan je nog details vertellen. Dat zijn ervaringen en gevolgen van oorlog die je nooit leest in de media.
 • louis van hoeylandt

  2 maanden geleden
  goed voor de kinderen ze moeten de nachtmerrie proberen even te vergeten ..maar bij die honderdduizenden vrouwen die oekrainie ontvluchten zijn daar geen onderwijzeressen tussen ,die desnoods in een appart klasje die kinderen wat bijbrengen en opvangen ...en komt nu niet dat de wet dat niet toe sta ....nood breekt wet
 • piet devlieger

  2 maanden geleden
  Uiteindelijk - ondanks alle goede bedoelingen - moet toch de vraag gesteld worden : Wie betaalt uiteindelijk de rekening ? En dat is een failliete overheid die geen geld heeft en dus de werkende bevolking - die ook geen cent overheeft -voor die rekening doet opdraaien.
 • molly DE RIDDER

  2 maanden geleden
  Weyts zou beter terug de studiebeurzen van de jonge Russische studenten terug geven. Dat zijn de leiders van morgen in Rusland, wil je een goede band met het Westen dan zou je al niet agressief met die jeugd moeten omgaan (zij hebben het startsein van de oorlog niet gegeven) En misschien leiden die hun land dan later met meer democratische ideeën. Nu wekt dit agressie tegenover het Westen op.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  met de vensters open , t zal zeer warm zijn .
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.