Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Eén op de twintig scholen zou al dicht zijn door besmettingen

Het onderwijs kreunt als nooit tevoren onder het coronavirus. Volgens een bevraging van de Arteveldehogeschool zou zelfs een op de twintig scholen dicht zijn, en dat terwijl omikron zijn piek nog niet heeft bereikt. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. De kwestie van de quarantaineregels in het onderwijs staat mogelijk woensdag op de agenda van de Interministeriële conferentie Volksgezondheid (IMC).

 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. Volwassen hogeschoolstudent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld”
  PREMIUM
  11

  Volwassen hogeschool­stu­dent is zeven op de tien een vrouw die voor zorg of onderwijs kiest: “Lesgeven is de mooiste job ter wereld”

  Hogeschoolstudenten ouder dan 25 jaar zijn zeven op de tien keer vrouwen, zo blijkt uit cijfers van Hogeschool Odisee. Die vrouwen hebben meestal al een job, maar opteren vanuit hun maatschappelijk engagement voor een overstap naar het onderwijs of de zorg. “De werkvreugde die ik nu ervaar, is voor mij meer waard dan het loon dat ik verlies”, getuigt de 42-jarige Katrien De Ridder. Zij maakte de overstap van het bankwezen naar het vierde leerjaar.