Directeur Ann Muylaert van Basisschool 't Wimpelke is al sinds zondag bijna onafgebroken in de weer om alles geregeld te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Ann Muylaert van Basisschool 't Wimpelke is al sinds zondag bijna onafgebroken in de weer om alles geregeld te krijgen. © Photo News

Drie schooldirecteurs getuigen: “We hadden corona zo goed onder controle en dan in één keer... een explosie”

“Tot vorige week hadden we alles nog goed onder controle. En nu, in één keer… het is een explosie.” Basisschool ’t Wimpelke in Impe (Lede) is dicht, nadat in het derde leerjaar negentien van de 26 leerlingen besmet zijn geraakt met het coronavirus. Ook elders in Vlaanderen zit het virus tussen de schoolmuren en moeten leerlingen thuisblijven. We vroegen drie schooldirecteurs hoe ze de crisis managen.

31 reacties

 • Bettina Samaey

  2 maanden geleden
  Men had vanaf het begin de scholen moeten sluiten en gewoon het volledige jaar terug laten overdoen,en afstandsonderwijs is niet voor alle kinderen gemakkelijk .Ok mensen moeten gaan werken maar dat meneer Weyts testen voorziet voor ieder gezin zodat de kinderen naar de opvang of grootouders of familie kunnen ,maar dat word weer moeilijk zeker meneer Weyts en minister die de mondmaskers moest bestellen ,die hebben we ook mogen zelf maken of kopen.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  Scholen zijn zeer veilig, maar als de leerlingen met hun neus buiten de school zijn klitten ze allemaal samen, daar zit het probleem.
 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  De Croo en Vandenbroucke moesten zo nodig versoepelingen aankondigen om geen kiezers te verliezen.
 • bruno draulans

  2 maanden geleden
  Ik zeg al langer dat de enige manier een full lockdown is, om ons leven weer leefbaar te maken. Zoals nu, zitten we over 3 maanden nog altijd aan 2000 besmettingen per dag. Je kan toch niet zeggen dat het dan goed gaat? Als je 2000 bommen elke dag op je kop krijgt, gaat het toch ook niet goed? Dan ga je toch ook niet vrolijk over straat op risico van leven?
 • Patrick vincke

  2 maanden geleden
  Zo ziet u maar dat het virus woekert in de scholen het bewijs kan niet groter Weyts doe uw ogen open ipv de stijfkop af te geven
 1. Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Oude vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek