Beeld links: toekomstige leerkrachten Kobe Derison (18), Lies Timmermans (18) en Samuel Arnoldi (19), midden student politieke wetenschappen en geschiedenis Pieter-Jan Geeraerts en rechts, en rechts sociologie-studente Kida Doossche (18).
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld links: toekomstige leerkrachten Kobe Derison (18), Lies Timmermans (18) en Samuel Arnoldi (19), midden student politieke wetenschappen en geschiedenis Pieter-Jan Geeraerts en rechts, en rechts sociologie-studente Kida Doossche (18). © David Legreve/Photonews

Doopschandalen of niet, deze studenten zijn blij met hun kersvers lintje: “Nieuwe vrienden: daarvoor smeren we met plezier eieren in ons haar”

Afgelopen week stond in veel studentensteden in teken van studentendopen. En ook deze week volgen er nog een resem, net nu er een nieuw doopschandaal is opgedoken aan de ULB. Toch houden de schandaalberichten veel studenten niet tegen. Zes studenten getuigen over hun eerste doopervaring. “Er zijn infosessies georganiseerd zodat we wisten wat te verwachten", klinkt het.

20 reacties

 • Ivan Willems

  1 maand geleden
  Eerlijk, zelf heb ik nooit een antwoord gekregen wat de meerwaarde is van dooprituelen in de universiteiten. Ook als jij dit zou vragen aan een prof. Dan krijg je een dubbelzinnig (lees onzinnig) antwoord.
 • Marc Geerts

  1 maand geleden
  Wat staat ons nog te wachten met deze (overjaarse) pubers. Dringend legertent terug invoeren en dus ook voor meisjes, ze zullen dan allemaal wel een toontje lager zingen, ze zullen nogal roepen op hun mama en papa.
 • Daisy Le Bacq

  1 maand geleden
  Wat is het nut van deze onzin?
 • André lernout

  2 maanden geleden
  Dat was vroeger ook, dus artsen, apothekers, notarissen, advocaten, enz hebben dat vroeger ook gedaan, tenzij hun diploma "gekocht" was van anderen.
 • irene van impe

  2 maanden geleden
  Eieren in het haar : OK da's gezond voor het haar. Maar nutteloze vernederingen, tot wat dient dat?
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Scholen krijgen geen afkoelingsweek. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrachten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”
  PREMIUM
  27

  Scholen krijgen geen afkoelings­week. Hoe houden directies de boel draaiende? En kunnen de leerkrach­ten hun afwezige leerlingen aan boord houden? “Sommige raak je voor een stukje kwijt”

  Er komt geen afkoelingsweek in het onderwijs, ondanks de stijgende besmettingscijfers. “Afzonderlijk kunnen de scholen dat wel beslissen”, zegt Vlaams minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA). Ook mogen scholen zelf kiezen of ze afstandsonderwijs invoeren. Hoe is de situatie nu in de Vlaamse scholen? Houden de directeurs en leerkrachten er de moed in? “We blijven doordoen, ook al kost het steeds meer moeite.”