CLB-directeur Stefan Grielens
Volledig scherm
PREMIUM
CLB-directeur Stefan Grielens © Xavier Piron / Photonews

Directeur CLB wil test- en quarantaineregels weg uit lagere scholen: “Geef onze kinderen eindelijk weer een normaal schooljaar”

Nu ook het derde schooljaar in coronatijden steeds meer begint te haperen — met vooral op lagereschoolniveau flink wat gedwongen sluitingen van klassen én scholen — wil men bij het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) af van de huidige test- en quarantainestrategie: “Als kinderen weinig of geen last hebben van het coronavirus, moeten we ze daar ook weinig of niet mee belasten. Gun ze nu eindelijk eens een normaal schooljaar”, roept CLB-directeur Stefan Grielens op.

  1. HET DEBAT. Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Dit is jullie mening

    HET DEBAT. Zijn de quarantai­ne­re­gels en de teststrate­gie op scholen te streng? Dit is jullie mening

    De coronacijfers in ons land stijgen verder. Verschillende scholen moeten de deuren sluiten wegens meer coronabesmettingen. De quarantaineregels en de teststrategie zorgen voor ongenoegen bij verschillende stemmen in het onderwijsveld. Ze pleiten ervoor om het virus onder de kinderen te laten circuleren en de scholen open te houden. Wat denk jij? Zijn de quarantaineregels en de teststrategie op scholen te streng? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.