Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

Dan toch vaccinaties voor kinderen op school: Houthalen-Helchteren bijt spits af

Kinderen uit Houthalen-Helchteren zullen de kans krijgen om zich op school te laten vaccineren. Nochtans vond het departement Onderwijs dat eerder geen goed idee. Dat schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

 1. Experts over het 1G-beleid waar Open Vld voor pleit: “Mensen zullen zich met de rug tegen de muur voelen staan"
  PREMIUM

  Experts over het 1G-beleid waar Open Vld voor pleit: “Mensen zullen zich met de rug tegen de muur voelen staan"

  Kan je komende zomer enkel nog op café of restaurant, naar evenementen of voetbalwedstrijden indien je volledig gevaccineerd bent? Dat is alvast waar Open Vld, de partij van premier Alexander De Croo, met het zogenaamde 1G-beleid naartoe wil. “Er is geen andere uitweg, het is de beste oplossing”, stelt partijvoorzitter Egbert Lachaert. Wat is het 1G-beleid? Is het een verdoken vaccinverplichting? En werkt het in de landen waar ze er al mee werken?
 2. Boostercampagne onder stoom: al bijna 2,5 miljoen Vlamingen kregen derde prik: “Competitie tussen gemeenten heeft alles versneld”
  PREMIUM

  Boostercam­pag­ne onder stoom: al bijna 2,5 miljoen Vlamingen kregen derde prik: “Competitie tussen gemeenten heeft alles versneld”

  De boostercampagne loopt als een trein. Als alles goed gaat, hebben komende donderdag al 2,5 miljoen Vlamingen hun derde prik ontvangen. Dat is een maand vroeger dan gepland. “Onderlinge competitie heeft voor een versnelling gezorgd”, zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de taskforce vaccinatie. “Als in de ene gemeente 40-jarigen uitgenodigd worden voor een boosterprik, willen ze dat in de buurgemeente natuurlijk ook.”