HOGENT
Volledig scherm
© HOGENT

Contactopsporing met QR-codes aan HOGENT geen succes

Het systeem van contactopsporing aan de hand van QR-codes, dat de hogeschool HOGENT vorig jaar heeft ingevoerd, is geen succes. Te weinig studenten maken nog gebruik van de codes om hun aanwezigheid in een ruimte te registreren. Op die manier is het niet mogelijk om gebruikers die met een besmet persoon in contact zijn gekomen, achteraf te waarschuwen.

0 reacties

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Gaan de scholen nu nooit meer dicht? Minister Weyts (N-VA) reageert: “Ik ga ervan uit dat dit een beslissing is tot einde van schooljaar”
  Play
  28

  Gaan de scholen nu nooit meer dicht? Minister Weyts (N-VA) reageert: “Ik ga ervan uit dat dit een beslissing is tot einde van schooljaar”

  Vanaf 10 mei mogen alle Vlaamse leerlingen weer voltijds naar school. “Ik ben blij, dankbaar en fier dat we dat kunnen bewerkstelligen in Vlaanderen dankzij de inzet van de leerkrachten, directies en scholen”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in de studio van VTM NIEUWS. Maar de minister beseft ook dat er een risico wordt genomen.
 3. Vijf miljoen euro extra voor CLB's, buitengewoon onderwijs en onderwijsinternaten

  Vijf miljoen euro extra voor CLB's, buitenge­woon onderwijs en onderwijs­in­ter­na­ten

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) maakt ongeveer 5 miljoen euro vrij om ook tijdens het derde trimester van het schooljaar de coronafactuur van de CLB's, het buitengewoon onderwijs en de onderwijsinternaten te kunnen dekken. “We willen dat alle leerlingen na de paasvakantie terug voltijds naar school kunnen”, zegt Weyts. “Voor dat derde trimester maken we nu extra middelen vrij.”
 1. Strijd om KU Leuven-rectorschap van start

  Strijd om KU Leu­ven-rector­schap van start

  De eerste stemronde van de rectorverkiezingen aan de KU Leuven is dinsdag om middernacht van start gegaan. Toxicoloog Jan Tytgat (58) neemt het op tegen huidig rector Luc Sels (54). Professoren, onderzoekers, administratief personeel en studenten kunnen nog tot 18 uur hun stem uitbrengen. De uitslag wordt vanavond verwacht. De kandidaat die een absolute meerderheid behaalt, wordt de komende vier jaar de rector van de grootste universiteit van Vlaanderen.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”