Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

COLUMN. “Online onderwijs helpt ons nu even uit de nood, maar is geen volwaardig alternatief”

38 reacties

 • Marc Vleugels

  1 maand geleden
  Patrick De Pauw e.a.: leerkrachten krijgen 10 maanden een wedde betaald, en niet in juli/augustus. De vele tijdelijken krijgen (naargelang hoeveel dagen ze werk hadden tijdens het schooljaar) in juli/aug nog wat achterstallen die elke maand van de wedde afgehouden werden. Hun contract loopt tot 30/06 en niet in de grote vakantie, dan zijn ze ook niet verzekerd voor werkongevallen. Bij vastbenoemden worden die 10 maanden uitgesmeerd over 12 maanden.
 • Cor Dierckx

  1 maand geleden
  Online werken een zaligheid voor veel mensen ik ken er die met de mobilhome vertrekken terwijl ze online werken.
 • Patrick Kelchtermans

  1 maand geleden
  Het is inderdaad een noodoplossing, een minderwaardig alternatief voor echte les. Voor enkele maanden gaat dat, al vergroot de achterstand van kinderen uit kansarme gezinnen heel erg. Niet iedereen heeft trouwens een laptop, of maar eentje voor meerdere kinderen. Iedereen heeft altijd snel een oordeel klaar over situaties waarin hij zelf niet zit. Dat is namelijk het gemakkelijkst. Zich inleven in een ander is te veel gevraagd. Ik ik ik. Ziedaar de coronasolidariteit. Om schrik van te krijgen.
 • Geneviève Gits

  1 maand geleden
  @Patrick De Pauw, ik stel voor dat u eens een maandje komt meedraaien in het onderwijs. 22u lesgeven (DKO: lesuur van 60') is maar 1 aspect van ons beroep. Inhoudelijk wordt er veel meer van ons verwacht en er blijft maar bijkomen. Onze vakantie wordt door iedereen gezien omdat we de enige sector zijn waar iedereen gelijktijdig vrijaf heeft... Beste groeten
 • Victor Coekaerts

  1 maand geleden
  Waarom is er een alternatief nodig? Scholen hoeven niet te sluiten. Kinderen zijn geen gevaar voor de gemeenschap. Zij zijn zelfs met besmetting geen oorzaak van uitbreiding. Je kan kinderen hun onderwijs in de klas niet afnemen. Zo is het toch he Ben Weyts. Je niet ongerust maken is de boodschap. Aan al de anderen, blijf in u kot, was je handen, draag het masker, niet op reis, geen andere mensen ontmoeten zelfs je familie, geen kapper, geen café en restaurant. Volhouden, we komen er wel.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Recordaantal inschrijvingen voor hoger onderwijs in coronajaar

  Recordaan­tal inschrij­vin­gen voor hoger onderwijs in coronajaar

  Dit academiejaar (2020-2021) zijn er, middenin de coronacrisis, 270.680 inschrijvingen geteld voor de basisopleidingen en schakelprogramma's van het hoger onderwijs. Dat is 4,5 procent méér dan vorig jaar en het hoogste cijfer ooit, meldt het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. De cijfers staan ook in De Zondag. Er is een stijging in alle soorten opleidingen. De lerarenopleidingen én de opleidingen in de gezondheidszorg laten een mooie groei optekenen.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica