Loes Vandromme.
Volledig scherm
Loes Vandromme. © Laurie Bailliu

CD&V kritisch over centrale proeven in Vlaams onderwijs

Vlaams parlementslid Loes Vandromme (CD&V) heeft serieuze bedenkingen bij de centrale proeven die onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) vanaf 2024 wil invoeren. Volgens Vandromme is er voor die proeven weinig draagvlak, zijn de doelstellingen onduidelijk en moet eerst de haalbaarheid grondig worden onderzocht.

 1. ONZE OPINIE. “N-VA vertikte het om onze scholen covid-proof te maken, dus moet ze nu niet janken”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “N-VA vertikte het om onze scholen co­vid-proof te maken, dus moet ze nu niet janken”

  Een doos met meer dan duizend bladzijden. Dat had minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdag mee naar het parlement. Op die bladzijden stonden volgens hem alle maatregelen, richtlijnen en adviezen die hij samen met het onderwijsdepartement en het Agentschap Zorg en Gezondheid het voorbije anderhalf jaar heeft opgesteld om de scholen ‘covid-proof’ te maken. Weyts plofte die doos met veel zwier op het spreekgestoelte nadat hij door de oppositie - nog maar eens - door de mangel was gehaald. De minister dacht daarmee een krachtig statement te maken. Hier zie, duizend pagina’s. En gij nu.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbehandelingsplan’ voor onderwijs: “CO2-meters zijn maar een eerste stap”
  22

  CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbe­han­de­lings­plan’ voor onderwijs: “CO2-me­ters zijn maar een eerste stap”

  Dat de Vlaamse regering geld vrijmaakt voor CO2-meters in het onderwijs, is een goede zaak, maar volgens parlementsleden Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn die CO2-meters maar een eerste stap en is er veel meer nodig. In een gezamenlijk persbericht pleiten ze voor een "onderbouwd en breed uitgerold luchtbehandelingsplan" voor het Vlaamse onderwijs.