Een CO2-meter in een school in Ieper. In de klassen worden CO2-meters verplicht. Vanaf 900 ppm moet er worden ingegrepen.
Volledig scherm
Een CO2-meter in een school in Ieper. In de klassen worden CO2-meters verplicht. Vanaf 900 ppm moet er worden ingegrepen. © Henk Deleu

CD&V en Open Vld vragen ‘luchtbehandelingsplan’ voor onderwijs: “CO2-meters zijn maar een eerste stap”

Dat de Vlaamse regering geld vrijmaakt voor CO2-meters in het onderwijs, is een goede zaak, maar volgens parlementsleden Loes Vandromme (CD&V) en Jean-Jacques De Gucht (Open Vld) zijn die CO2-meters maar een eerste stap en is er veel meer nodig. In een gezamenlijk persbericht pleiten ze voor een "onderbouwd en breed uitgerold luchtbehandelingsplan" voor het Vlaamse onderwijs.

22 reacties

 • theo claesen

  1 maand geleden
  De gemakkelijkste methode per lokaal per leerling ±20 × 20 kuub is 400 kubiek afzuigen per uur ,Dan ververste lucht laten binnen stromen via onderdruk voorverwarm via gang of extra verwarming van de buitenlucht, zodoende dat er geen ramen meer moeten open gezet worden constante verversing zelfs geen CO2 meter nodig .
 • arlette Strumane

  1 maand geleden
  Miljoenen voor luchtreinigers ... kan het nog gekker , geef les met vensters op een kier , zet ze volledig open tijdens speeltijd en 15 minuten tijdens middagpauze = GRATIS verse lucht .
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Men kan het verplaatsen en vliegen niet stoppen, Raf Peeters. De industrie en economie zijn internationaal georganiseerd. Een leverancier van bijvoorbeeld systemen voor de drukkerswereld heeft klanten over de hele wereld. Alleen al voor het onderhoud, installaties, service en opleiding vliegt personeel van zo een leverancier de hele wereld rond.
 • Gino SINNESAEL

  2 maanden geleden
  Daar gaan de partijpolitieke spelletjes weer. De kleine Vivaldi-partijtjes blijven hard in de weer om zich zoveel mogelijk in de media te profileren, uit schrik voor de electorale afstraffing van de kiezer... Benieuwd wie er als eerste de stekker uittrekt. Ik gok op een Franstalige partij.
 • Klootzakkerij van bepaalde journalist moe Gelieve mail adres te verwijderen

  2 maanden geleden
  @Karin verwimp ,juist ze kunnen al besmet zijn en zijn ze ook want de controles zijn zo lek als een zeef wat ertoe leidt dat er nog meer besmettingen plaats vinden.Vliegen is "DE" oorzaak dat corona zo snel alom in de wereld zich heeft verspreid,eens bericht van corona destijds werd bekend gemaakt liep het in de wereld als een lopend vuurtje,ze moeten vliegen voor een tijd bannen willen we er vanaf geraken,maar eerlijk we gaan er niet meer vanaf geraken ,ze hebben te ver laten komen.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. ONZE OPINIE. “N-VA vertikte het om onze scholen covid-proof te maken, dus moet ze nu niet janken”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. “N-VA vertikte het om onze scholen co­vid-proof te maken, dus moet ze nu niet janken”

  Een doos met meer dan duizend bladzijden. Dat had minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) woensdag mee naar het parlement. Op die bladzijden stonden volgens hem alle maatregelen, richtlijnen en adviezen die hij samen met het onderwijsdepartement en het Agentschap Zorg en Gezondheid het voorbije anderhalf jaar heeft opgesteld om de scholen ‘covid-proof’ te maken. Weyts plofte die doos met veel zwier op het spreekgestoelte nadat hij door de oppositie - nog maar eens - door de mangel was gehaald. De minister dacht daarmee een krachtig statement te maken. Hier zie, duizend pagina’s. En gij nu.