Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Koen Moreau

Busritten buitengewoon onderwijs blijven onaanvaardbaar lang: “Vlaamse regering moet hier prioriteit van maken”

Het busvervoer voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs blijft voor onaanvaardbare situaties zorgen. Dat blijkt vandaag uit een nieuwe bevraging van 158 scholen en 1.360 ouders door Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Samen met de VCOV, de koepel voor ouderverenigingen in het vrij onderwijs, pleit Katholiek Onderwijs Vlaanderen voor ingrijpende oplossingen. “De collega’s werken aan oplossingen. Het moet een prioriteit zijn van de Vlaamse regering om dit op te lossen met alle betrokken actoren”, stelt minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 3. Peeters plant 32 extra ritten voor leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs, Groen spreekt van “schaamtelijke” oplossing

  Peeters plant 32 extra ritten voor leerlingen­ver­voer buitenge­woon onderwijs, Groen spreekt van “schaamte­lij­ke” oplossing

  Er komen 32 extra ritten in het leerlingenvervoer van het buitengewoon onderwijs om de meest precaire situaties op te lossen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) na verschillende schrijnende verhalen van kinderen die uren op de bus moeten zitten om op school te geraken. De extra ritten moeten helpen vermijden dat leerlingen zonder vervoer zitten of dat ze langer dan drie uur per rit op de bus zitten. Groen-parlementslid Stijn Bex reageert ontgoocheld bij Belga. Hij noemt het plan van Peeters “schaamtelijk”.