Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Getty Images

Bijzondere oplossing voor lerarentekort? Laat studenten toetsen verbeteren

Als leraren hun verbeterwerk uitbesteden, sparen ze 15 procent à 25 procent van hun werktijd uit. Dat blijkt uit een proefproject dat docent Jan Schoenmakers (UCLL/AP Hogeschool) uitvoerde samen met zijn studenten van de lerarenopleiding, schrijft Het Belang van Limburg vandaag.

 1. Europa verliest terrein op Azië in ‘World University Rankings’: vier Belgische universiteiten in top 200
  4

  Europa verliest terrein op Azië in ‘World University Rankings’: vier Belgische universi­tei­ten in top 200

  Vooraanstaande universiteiten in Europa verliezen terrein op de World University Rankings nu de concurrentie uit Azië toeneemt. Dat kondigt het Britse magazine voor hoger onderwijs Times Higher Education (THE) woensdag aan. De hoogste universiteit van België op de lijst, de KU Leuven, behoudt haar positie op de 42e plaats. In totaal staan vier Belgische universiteiten in de top 200.
 2. Topman gemeenschapsonderwijs: "Organiseer onderwijs meer zoals hoger onderwijs en zet ambitieuzere leerkrachten voor de klas"

  Topman gemeen­schaps­on­der­wijs: "Organiseer onderwijs meer zoals hoger onderwijs en zet ambitieuze­re leerkrach­ten voor de klas"

  Om het tekort aan leerkrachten op te vangen, moet het onderwijs anders georganiseerd worden, meer zoals het hoger onderwijs. Daarvoor pleit Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het gemeenschapsonderwijs GO!. “Zet grotere groepen samen voor klassikaal onderwijs en begeleid leerlingen voor oefeningen en coaching in kleine groepjes”, verklaart hij. Hij pleit er ook voor om ambitieuze leerkrachten, zoals mensen die in de industrie werken, voor de klas te zetten om het niveau van de leerlingen op te krikken.