gezondheid 42
Volledig scherm
gezondheid 42 © rv

Bijna helft studenten had eind vorig academiejaar depressieve gevoelens

45 procent van de studenten kampte op het einde van vorig academiejaar met depressieve gevoelens. Dat blijkt uit een bevraging bij UAntwerpen-studenten. Onderzoekers pleiten voor aanhoudende aandacht voor het mentaal welbevinden van studenten, ook nu ze weer fysiek les kunnen volgen en uitgaan.

5 reacties

 • Nadine Abe

  2 maanden geleden
  Vroeger hadden wij daar allemaal geen last van , wij moesten meehelpen op het land of in huis , tijdens de dagen dat wij vakantie hadden . Nu zijn het luxe kinderen .
 • Pascal Vanhorenbeek

  2 maanden geleden
  Mentaal welbevinden? Zwakkelingen zonder ruggengraat of karakter zijn het. De media en de zelfbenoemde experten cultiveren het zelfmedelijden steeds meer. Wie zou er niet ziek worden of voelen als je dit tig malen hoort of leest? Een student moet studeren als primair doel hebben. Al de rest is bijzaak en luxe. Leuk als het kan maar niet absoluut noodzakelijk.
 • Lisette Torfs

  2 maanden geleden
  Zo jong nog...heb dat nooit gehad, mijn dochter ook niet!!
 • Ibn Marouf

  2 maanden geleden
  Dan zijn ze al voorbereid voor de rest van hun leven!
 • Medard Albrechts

  2 maanden geleden
  denken ze n u echt dat ze alleen zijn, met dit probleem, er zijn ook veel volwassenen met hetzelfde probleem hoor
 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. ONZE OPINIE. Subsidies voor bijzaken en allerlei coaches als de kinderopvang in zo'n zwaar weer zit? We verdragen het niet meer
  PREMIUM
  31

  ONZE OPINIE. Subsidies voor bijzaken en allerlei coaches als de kinderop­vang in zo'n zwaar weer zit? We verdragen het niet meer

  Aan wie zeg je als eerste dat je zwanger bent? De crèche. Je zou erom lachen als het niet de pijnlijke waarheid was. De kinderopvang is vaak op de hoogte voor oma en opa vreugdekreten kunnen lossen. Hoe pril die zwangerschap ook is. Hoe onzeker je bent of je dat kindje rond en gezond op de wereld kan brengen. Zo snel moet je zijn vandaag in Vlaanderen. Een plekje bemachtigen? Het is een race waarbij je na het vinden van een plekje de zweetparels van je voorhoofd veegt. Noem het pijnlijke voorweeën.