Ben Weyts (N-VA).
Volledig scherm
Ben Weyts (N-VA). © BELGA

Ben Weyts (N-VA) investeert deze zomer 31 miljoen euro in scholenbouw

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert deze zomer 31 miljoen euro in 113 scholenbouwprojecten verspreid over Vlaanderen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze onderwijskwaliteit. En dus in onze eigen toekomst”, klinkt het.

21 reacties

 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Zoals naar goede Vlaamse gewoonte: 3/4 voor 't stad, en 1/4 voor de parkings rondom 't stad ! Enkel in de verdeling van het Vlaamse geld, heeft de "verandering" goed toegeslagen !
 • Leo Van Vlaenderen

  2 maanden geleden
  Probeer eerst maar eens aan voldoende personeel te komen om de huidige scholen te bevolken. 🙈
 • maria lucia vandenborre

  2 maanden geleden
  Ben Weyts investeert ? Hij pakt ons geld af via allerlei belastingen en dropt het in scholen. Hoeveel keer moeten we hetzelfde betalen? Zo kunnen wij ook voor Minister spelen, zal volgende ligislatuur niet zo gemakkelijk zijn, het geld is op !
 • benny gotty

  2 maanden geleden
  Verkiezingen binnenkort zeker?
 • wally wally

  2 maanden geleden
  Voor alle duidelijkheid het geld komt van alle belastings betalers en niet van de politici of regeringen De waarheid mag ook wel eens vermeld worden in deze Democratie
 1. Scholen moeten afspraken maken over sociale media en bereikbaarheid, maar recht op deconnectie voor leerkrachten niet vastgelegd

  Scholen moeten afspraken maken over sociale media en bereikbaar­heid, maar recht op deconnec­tie voor leerkrach­ten niet vastgelegd

  Scholen moeten voortaan een digitaal afsprakenkader vastleggen, voor onder meer de omgang met sociale media en de bereikbaarheid van leerlingen en leerkrachten. Dat zijn de sociale partners overeengekomen met Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Met de afspraken moet voortaan worden vermeden dat leerlingen en leerkrachten elkaar tot laat op de avond blijven overstelpen met vragen of extra leerstof.
 2. Onze Opinie. “Wie oplette in de klas weet wat het Grondwettelijk Hof echt wil zeggen: ‘Stop de regelneverij’”
  PREMIUM

  Onze Opinie. “Wie oplette in de klas weet wat het Grondwette­lijk Hof echt wil zeggen: ‘Stop de regelneve­rij’”

  Je moet eens proberen iemand viool te leren spelen door elke handeling die daarvoor nodig is minutieus te omschrijven. Van de snelheid van de strijkstok, tot de druk die je op de snaren legt. Hoe gedetailleerder je dat maakt, hoe meer het gaat krassen. Onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) heeft de juiste intenties, maar maakt een denkfout door meer kwaliteit in het onderwijs gelijk te stellen aan meer gedetailleerde eindtermen. Virtuositeit heeft ook vrijheid nodig.