Volledig scherm
PREMIUM
© © VRT - Joris Bulckens

Ben Weyts: “Laat Sinterklaas wel toe op school”

"Laat Sinterklaas maar op de scholen komen." Dat zegt Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), als reactie op het initiatief van de burgemeester van het West-Vlaamse Moorslede, die zijn scholen verbiedt om de goedheilig man uit te nodigen. De hulpsinten halen opgelucht adem. "Kinderen hebben dit jaar al zóveel moeten missen. Dan gaan we hen toch de Sint niet afpakken?"

12 reacties

 • Bart Timperman

  2 maanden geleden
  Ben Weyts, dit is het moment niet om dwars te zitten en de populaire Jan proberen uit te hangen. Scholen hebben maar dan genoeg alternatieven, stop met mensen hun leven te spelen voor deze ene dag!Help liever om voor de noodzakelijke dingen te zorgen zoals een goede verluchting in de klaslokalen, momenteel beschikt maar 20% van deze lokalen voor een goede verluchting met afvoer, iets wat niet duur is en toch ontbreekt in 80% van de klaslokalen, iets waar kinderen elke dag in moeten doorbrengen!
 • Wes Petrias

  2 maanden geleden
  Stop eens met de populaire Hans te spelen. U zou beter het personeel van het nodige veiligheidsmateriaal voorzien. Dat is misschien al een eerste stap.
 • Albert Vos

  2 maanden geleden
  Zou hij zich niet beter eens bezighouden met die extra tijdelijke krachten die hij beloofde voor de scholen? Alle extra vervangingen,... moeten nu door de zorgleerkrachten gebeuren, zij hadden echter al een extra taak erbij, namelijk het inhalen van de achterstand van vorig schooljaar... dit blijft niet duren, maar dan wel bezig zijn met Sinterklaas...
 • ivo frans

  2 maanden geleden
  De sint, MET mondmasker aub. Dat zou een duidelijk signaal zijn. een statement!Iedereen, ook nonkel sint, loopt gevaar.  Laat ons dat niet vergeten.Nu, halfslachtig,... de baard is voldoende ... zegt weeral dat niet iedereen op de zelfde manier wordt behandeld. De kindjes moeten zich dan ook niet de vraag stellen waarom papa, met baard wel een mondmasker aan moet, en de sint niet.
 • Kevin Claes

  2 maanden geleden
  Top van Ben. Maar beetje laat we hebben nu net alles digitaal voorzien! Hadden we dit vroeger geweten hadden we deze onnodige kost niet moeten doen. Sinterklaas en Zwarte Piet komt ook liever in het echt tot bij de kinderen als zou het zijn op veilige afstand. Mvg Disco Piet
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Man beklimt wolkenkrabber in Hongkong met zijn rolstoel
  Play

  Man beklimt wolkenkrab­ber in Hongkong met zijn rolstoel