Volledig scherm
© UNKNOWN

Belgisch onderwijs achtste beste van de wereld

UpdateBelgië bekleedt de achtste plaats in de wereld wat het onderwijs betreft. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) over het jaar 2009. Indien rekening gehouden wordt met economische entiteiten zoals Shangai en Hongkong, zakt ons land naar de elfde plaats. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet is tevreden, maar waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid.

 1. Pascal Smet: "Ook proffen moeten wat harder werken"
  Update

  Pascal Smet: "Ook proffen moeten wat harder werken"

  "De grenzen van de productiviteit van wat een individuele professor als taak kan opnemen, worden stilaan bereikt." De Vlaams universiteiten zeggen gezamenlijk dat de uitspraak van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) over het "harder werken" hen tegen de borst stoot. Ze waarschuwen voor besparingen op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. "De trein richting kenniseconomie zal zonder Vlaanderen vertrokken zijn", luidt het in een repliek aan het adres van de minister.
 2. Onderwijspartners buigen zich over verlenging krokusvakantie en ruimere mondmaskerplicht
  23

  Onderwijs­part­ners buigen zich over verlenging krokusva­kan­tie en ruimere mondmasker­plicht

  Het onderwijsveld buigt zich vandaag tijdens een overleg onder meer over de verlaging van de leeftijd voor mondmaskerplicht en een extra week 'afkoelingsperiode' voor of na de krokusvakantie. Het belangrijkste is dat de veiligheid gewaarborgd wordt, klinkt het bij de onderwijsbonden. Of de scholen binnenkort zelfs opnieuw moeten sluiten? Dat hoeft misschien met deze vier maatregelen zo ver niet te komen.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. 84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin
  Play

  84-jarige Amerikaan rijdt bijna 3.000 kilometer voor vaccin