Volledig scherm
© UNKNOWN

Belgisch onderwijs achtste beste van de wereld

UpdateBelgië bekleedt de achtste plaats in de wereld wat het onderwijs betreft. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) over het jaar 2009. Indien rekening gehouden wordt met economische entiteiten zoals Shangai en Hongkong, zakt ons land naar de elfde plaats. Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet is tevreden, maar waarschuwt voor zelfgenoegzaamheid.

 1. Pascal Smet: "Ook proffen moeten wat harder werken"
  Update

  Pascal Smet: "Ook proffen moeten wat harder werken"

  "De grenzen van de productiviteit van wat een individuele professor als taak kan opnemen, worden stilaan bereikt." De Vlaams universiteiten zeggen gezamenlijk dat de uitspraak van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) over het "harder werken" hen tegen de borst stoot. Ze waarschuwen voor besparingen op hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. "De trein richting kenniseconomie zal zonder Vlaanderen vertrokken zijn", luidt het in een repliek aan het adres van de minister.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld