Verveelde scholieren tijdens de les. Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Verveelde scholieren tijdens de les. Illustratiebeeld. © ThinkStock

Aantal vroegtijdige schoolverlaters daalt niet

Arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft voor het schooljaar 2019-2020 de contactgegevens ontvangen van 6.992 jongeren die vroegtijdig de school hebben verlaten. Ter vergelijking: in 2017-2018 ging het om 6.630 vroegtijdige schoolverlaters. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits op een vraag van Vlaams parlementslid Tom Ongena (Open Vld).

 1. CD&V wil meer maatregelen in de strijd tegen armoede: “De meerderheid heeft te weinig nieuwe ideeën”

  CD&V wil meer maatrege­len in de strijd tegen armoede: “De meerder­heid heeft te weinig nieuwe ideeën”

  CD&V Aarschot wil dat het stadsbestuur meer inspanningen doet in de strijd tegen armoede. Volgens de oppositiepartij blijkt, uit de meest recente armoedebarometer, dat de stad op 11 vlakken achteruitboert, onder andere inzake vroegtijdige schoolverlaters, het uitdelen van voedselpakketten en het aantal leefloners. “Voorlopig kauwt de schepen van welzijn enkel op vroeger beleid en blijken de nieuwe plannen arm aan ideeën”, bekritiseert de partij het huidige meerjarenplan. Raadslid Mattias Paglialunga interpelleert erover op de gemeenteraad donderdag 8 oktober.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis