Volledig scherm
© Photo News

70 artsen vragen afschaffing mondmaskerplicht op school: “Algemeen welzijn kinderen en jongeren staat sterk onder druk”

CoronavirusIn een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) vragen zeventig artsen de mondmaskerplicht op school af te schaffen, zowel voor het lerarenkorps als voor de leerlingen. Ze vragen dat de minister zijn werkwijze onmiddellijk omkeert: geen mondmaskerplicht op school, bescherm enkel de risicogroep en geef enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts.

 1. Na één week school al her en der klassen in quarantaine: “We gaan véél kinderen testen deze winter”
  PREMIUM

  Na één week school al her en der klassen in quarantai­ne: “We gaan véél kinderen testen deze winter”

  Pas vanaf eind september komt er een automatisch overzicht van coronabesmettingen op scholen, maar na amper één week school is duidelijk dat het virus al flink huishoudt. In zowat alle grote steden zitten er al leraars in quarantaine en moeten klassen overschakelen op afstandsonderwijs. CLB-artsen doen de contactopsporing op school en hebben de handen vol. “Dit schooljaar zullen er constant wel ergens klassen en leerkrachten in quarantaine moeten.”
 1. Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

  Sp.a en Groen nemen Weyts op de korrel: “Waarom blijft hij vasthouden aan code geel in scholen als België rood kleurt?”

  Oppositiepartijen Groen en sp.a zijn niet te spreken over de keuze van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om vast te houden aan code geel in het onderwijs. "Waarom blijft hij mordicus vasthouden aan kleurcode geel als België rood kleurt?", vraagt Elisabeth Meuleman (Groen) zich hardop af. "Waarom werden er draaiboeken en kleurcodes opgesteld als de minister ze vervolgens eigenhandig in de vuilbak gooit?", vult sp.a-fractieleider Hannelore Goeman aan.