Een aantal van de werkboeken die op 1 september niet op de lessenaars zullen liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een aantal van de werkboeken die op 1 september niet op de lessenaars zullen liggen. © Van In, Die Keure, Uitgeverij Zwijsen.

400 scholen starten schooljaar zonder boeken

Geen mondmaskers, maar ook geen schoolboeken op 1 september. Cloudwise, het bedrijf dat handboeken levert aan basisscholen, hinkt achterop met leveringen. Naar verluidt 400 scholen zullen moeten wachten op hun materiaal. “Een zeer vervelende en onaanvaardbare situatie voor onze scholen”, aldus Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

21 reacties

 • Wesley Kenis

  3 maanden geleden
  Iedereen die bleef werken om de vaccins te betalen, van thuis of op de werkvloer, zijn dd echte helden. Zonder hun waren er geen vaccins, eten of gelijk wat wat ook...maarja zij worden nu wel massaal verketterd...geef ons geld dan ook maar terug want "solidair" zijn wij nooit geweest blijkbaar!!!!
 • Johan Janssen

  3 maanden geleden
  Benneke neem ontslag, niemand doet het slechter, die titel nemen ze je nooit meer af. Je kan op uw beide oren slapen. Als jij covid hebt gehad zou een bewijs zijn dat het de hersenen aantast maar dan moet je het 30 jaar geleden al gehad hebben.
 • Ferdinand Nuyts

  3 maanden geleden
  Laat alle kinderen het vorige jaar overdoen, Zij zullen er beter van worden en dat is wel dringend nodig met onze jeugd. Dan hebben zij geen schriftje nodig ze zijn er al.
 • Wesley Kenis

  3 maanden geleden
  In Vlaanderen zit vol met technologische bedrijven die wefeldwijd geprezen worden...en toch maakt de overheid ze ten schande door steeds "over de grenzen " te gaan kijken omdat ze denken dat het gras daar groener is..logica a la Belgique zeker...of toch ergens een verborgen graantje meepikken...Waarom ook alweer moet alles "achter gesloten deuren" besproken worden voor een "opnebare" instelling...
 • Walter Bar

  3 maanden geleden
  Heel veel kenners van het onderwijs. Hoewel sommige werkboeken inderdaad weggelaten worden, moet je ook weten dat het weglaten van een cursus als gevolg heeft dat kinderen zelf weer verantwoordelijk worden voor hun notities. Voor een leraar is dit zelfs veel eenvoudiger, maar wat op het einde van het jaar als het kind niet geslaagd is. Wie is dan weer verantwoordelijk?