Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

11.000 inschrijvingen voor zomerscholen

In juli en augustus gaan meer dan 11.000 leerlingen naar 180 zomerscholen in 98 gemeenten. Dat meldt Onderwijsminister Ben Weyts zondag.

5 reacties

 • Bert Verplanken

  3 maanden geleden
  Ik vraag me echt af met welke redenen de mensen hun kind inschrijven. Is het omwille van het project of is het in hoofdzaak gewoon goedkope opvang. Je kan wel zeggen “joepie er zijn veel kinderen ingeschreven”. Maar bereik je eigenlijk de doelgroep wel en wat is het niveau voor en na het volgen van een zomerschool. Momenteel te weinig relevante data om te kunnen oordelen.
 • Jan peeters

  3 maanden geleden
  NVA heeft alle middelen voor het M decreet tegen gehouden, was natuurlijk van Crevits en moest mislukken. Nu gaat men iets in het leven roepen dat net hetzelfde werkt, alleen andere structuur met veel meer administratie. natuurlijk zijn de ouders blij, zij krijgen gratis vakantieopvang voor 11.000 , die ons weer miljoenen kost, net als het subsidiëren van festivals, populisme ten top, NVA zijn de sossen van nu, ze delen enkel geld uit...regeren hoort daar niet bij , kijk naar Jambon en Weyts.
 • Roland Peeters

  3 maanden geleden
  Natuurlijk positief geëvalueerd,relax tijd voor mama en papa.
 • Lenne Harding

  3 maanden geleden
  Geen extra middelen na het invoeren van het m-decreet, wel geld voor gratis opvang in de vakantie. Begrijpen wie begrijpen kan...Zo wil elke minister van onderwijs wel iets veranderen om op hun naam te schrijven.
 • Ibn Marouf

  3 maanden geleden
  De goedkoopste kinderopvang van het land!
 1. Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtoffer van een onbegrijpelijk corona-beleid
  OPEN BRIEF
  6

  Open brief: Hulp gevraagd voor Felix (9) onschuldig slachtof­fer van een onbegrijpe­lijk corona-be­leid

  Opnieuw kruipt een moeder in de pen voor een open brief die ze naast Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens richt aan Vlaams ministers Ben Weyts (Onderwijs) en Benjamin Dalle (Jeugd). De Antwerpse Marie Van Leemput laakt de door de expertengroepen RAG (Risk Assessment Group) en RMG (Risk Management Group) opgestelde regelgeving inzake de test- en quarantaineregels voor kinderen in het lager onderwijs. Haar oudste zoon Felix (9) moet ondanks een negatieve coronatest nog tot 8 oktober wachten voor een tweede coronatest, wat betekent dat hij twintig dagen lang afwezig zal blijven van school. “Hallucinant en onrechtvaardig”, schrijft Marie.
 1. Basisschooldirecteurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts
  Onderwijs

  Basis­school­di­rec­teurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts

  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de “regeldrift” en “planlast” van minister Weyts noemen. De minister zelf zegt dat de katholieke basisscholen “op de feiten vooruitlopen” en dat de kwestie besproken wordt in het lopende sociale overleg.