Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © RV

11.000 inschrijvingen voor zomerscholen

In juli en augustus gaan meer dan 11.000 leerlingen naar 180 zomerscholen in 98 gemeenten. Dat meldt Onderwijsminister Ben Weyts zondag.

5 reacties

 • Bert Verplanken

  1 jaar geleden
  Ik vraag me echt af met welke redenen de mensen hun kind inschrijven. Is het omwille van het project of is het in hoofdzaak gewoon goedkope opvang. Je kan wel zeggen “joepie er zijn veel kinderen ingeschreven”. Maar bereik je eigenlijk de doelgroep wel en wat is het niveau voor en na het volgen van een zomerschool. Momenteel te weinig relevante data om te kunnen oordelen.
 • Jan peeters

  1 jaar geleden
  NVA heeft alle middelen voor het M decreet tegen gehouden, was natuurlijk van Crevits en moest mislukken. Nu gaat men iets in het leven roepen dat net hetzelfde werkt, alleen andere structuur met veel meer administratie. natuurlijk zijn de ouders blij, zij krijgen gratis vakantieopvang voor 11.000 , die ons weer miljoenen kost, net als het subsidiëren van festivals, populisme ten top, NVA zijn de sossen van nu, ze delen enkel geld uit...regeren hoort daar niet bij , kijk naar Jambon en Weyts.
 • Roland Peeters

  1 jaar geleden
  Natuurlijk positief geëvalueerd,relax tijd voor mama en papa.
 • Lenne Harding

  1 jaar geleden
  Geen extra middelen na het invoeren van het m-decreet, wel geld voor gratis opvang in de vakantie. Begrijpen wie begrijpen kan...Zo wil elke minister van onderwijs wel iets veranderen om op hun naam te schrijven.
 • Ibn Marouf

  1 jaar geleden
  De goedkoopste kinderopvang van het land!
 1. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  2

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 2. Basisschooldirecteurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts
  Onderwijs

  Basis­school­di­rec­teurs voelen zich “bekocht” en schrijven open brief aan minister Weyts

  In een open brief aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) betreuren de schooldirecteurs van het basisonderwijs dat ze vanaf volgend schooljaar niet kunnen rekenen op de beloofde beleidsondersteuning en hekelen ze wat ze de “regeldrift” en “planlast” van minister Weyts noemen. De minister zelf zegt dat de katholieke basisscholen “op de feiten vooruitlopen” en dat de kwestie besproken wordt in het lopende sociale overleg.
 1. Les op woensdagnamiddag? “Tijd om heilige huisjes te slopen tegen lerarentekort”, vindt onderwijstopvrouw
  Onderwijs
  264

  Les op woensdagna­mid­dag? “Tijd om heilige huisjes te slopen tegen lerarente­kort”, vindt onder­wijstop­vrouw

  De manier waarop scholen zich organiseren, moet flexibeler kunnen, op basis van de specifieke noden van die school, zeker in tijden van lerarentekorten. Dat vindt Walentina Cools, algemeen directeur van de Onderwijsvereniging van Steden en Gemeenten (OVSG). “Waarom vasthouden aan lesdagen van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 16 uur?”, zegt ze. De fundamentele oorzaak van het lerarentekort is het gebrek aan werknemers in het algemeen, klinkt het bij Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA). Hij vindt het dringend tijd om de werkloosheidsuitkering te beperken in tijd.