Voetbalgokje wagen? Zo werken goksites

VideoMeer dan 250.000 mensen gokten de voorbije maand op internet op sportwedstrijden. Allemaal voetbalsupporters die hopen een centje bij te verdienen. Maar kan je met sportgokken ook echt geld verdienen? Telefacts krijgt een exclusieve blik achter de schermen van een online wedkantoor.

 1. Probeerde Mechelen via matchfixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhielden innige vriendschap met Veljkovic"
  Belgisch voetbal

  Probeerde Mechelen via match­fixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhiel­den innige vriend­schap met Veljkovic"

  De Belgische topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten onderhielden erg nauwe banden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. In die mate zelfs, dat Veljkovic hen gebruikt zou hebben om te proberen KV Mechelen in eerste klasse te houden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Volgens De Tijd hebben de speurders ook "harde bewijzen" over geknoei met matchen in play-off 1. Ondertussen bracht Club Brugge-trainer Ivan Leko de nacht door in de cel.
 2. Ex-verdediger van Club mogelijk twee jaar de cel in wegens matchfixing

  Ex-verdediger van Club mogelijk twee jaar de cel in wegens match­fixing

  Jordi Figueras, ex-verdediger bij Club Brugge, vliegt mogelijk voor twee jaar achter de tralies. De openbaar aanklager in het Spaanse Pamplona vorderde de celstraf tegen Figueras wegens zijn betrokkenheid in een matchfixingschandaal. De feiten deden zich voor in de periode dat Figueras voor Real Betis uitkwam. De 29-jarige Spanjaard speelde het hele jaar 2012 voor Club, maar verdween begin 2013 langs een achterpoortje.