AFP
Volledig scherm
© AFP

Letse voetballiga zet eersteklasser uit competitie op verdenking van matchfixing

De Letse voetballiga heeft promovendus SK Babite/Dinamo uit competitie gezet op verdenking van matchfixing, zo maakte de voetballiga vandaag bekend.

 1. Perisic springt in de bres voor landgenoot: “Ik ken Leko heel goed en weet zeker dat hij niets te maken heeft met dit verhaal”
  Voetbalschandaal

  Perisic springt in de bres voor landgenoot: “Ik ken Leko heel goed en weet zeker dat hij niets te maken heeft met dit verhaal”

  Aparte match vanavond voor Ivan Leko. Als trainer staat hij straks in Jan Breydel voor het eerst weer langs de zijlijn nadat hij vorige week opgepakt werd en een nacht lang vastgehouden in het grote voetbalschandaal waarin 44 huiszoekingen zijn gebeurd. De trainer kon altijd genieten van de steun van de club en zijn supporters en nu ook vanuit onverwachte hoek: Ivan Perisic, die nog tegen Leko gevoetbald heeft. “Ik ben er zeker van dat hij er niets mee te maken heeft”, aldus de Kroatische landgenoot van Leko en aanvaller van Inter. Die werpt ook nog een bloempje richting Luc Devroe, de sportieve directeur van Anderlecht die hem als sportleider bij Roeselare ging weghalen uit de anonimiteit bij Sochaux. “Ik zal hem altijd dankbaar blijven.”
 2. Ex-verdediger van Club mogelijk twee jaar de cel in wegens matchfixing

  Ex-verdediger van Club mogelijk twee jaar de cel in wegens match­fixing

  Jordi Figueras, ex-verdediger bij Club Brugge, vliegt mogelijk voor twee jaar achter de tralies. De openbaar aanklager in het Spaanse Pamplona vorderde de celstraf tegen Figueras wegens zijn betrokkenheid in een matchfixingschandaal. De feiten deden zich voor in de periode dat Figueras voor Real Betis uitkwam. De 29-jarige Spanjaard speelde het hele jaar 2012 voor Club, maar verdween begin 2013 langs een achterpoortje.