ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

België pakt matchfixing aan: "Levenslange schorsing voor wie matchen vervalst"

Politie, overheden, gokkantoren en sportbonden gaan nauwer samenwerken in de strijd tegen wedstrijdvervalsing door de voetbalmaffia. Dat schrijft De Standaard. "Matchfixing is in opmars en gaat veel breder dan illegaal gokken", benadrukt coördinator Guy Goudesone.

 1. Probeerde Mechelen via matchfixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhielden innige vriendschap met Veljkovic"
  Belgisch voetbal

  Probeerde Mechelen via match­fixing in 1A te blijven? "Toprefs onderhiel­den innige vriend­schap met Veljkovic"

  De Belgische topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten onderhielden erg nauwe banden met de Servische makelaar Dejan Veljkovic. In die mate zelfs, dat Veljkovic hen gebruikt zou hebben om te proberen KV Mechelen in eerste klasse te houden. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Volgens De Tijd hebben de speurders ook "harde bewijzen" over geknoei met matchen in play-off 1. Ondertussen bracht Club Brugge-trainer Ivan Leko de nacht door in de cel.
 2. Gecontesteerde witte ridder van het voetbal bijt van zich af: "Wie zegt dat ik niet proper ben, liegt"
  PREMIUM
  Voetbalschandaal

  Gecontes­teer­de witte ridder van het voetbal bijt van zich af: "Wie zegt dat ik niet proper ben, liegt"

  Een raad van drie wijzen schrijft in opdracht van de Pro League nieuwe spelregels voor voetbalclubs en makelaars. Eén van hen is Pierre François. Die keuze is gecontesteerd. François werd ooit beschuldigd in een dossier van frauduleus transferverkeer en hij was jaren de rechterhand van Luciano D'Onofrio, die tot drie keer toe veroordeeld is voor fraude. Is de stroper boswachter geworden? "Wie zegt dat ik niet proper ben, liegt."
 1. Fans blijven KV Mechelen massaal steunen: al 14.500 tickets verkocht voor topper van zondag en club heeft ook aantal spelers per makelaar beperkt tot drie
  Voetbalschandaal

  Fans blijven KV Mechelen massaal steunen: al 14.500 tickets verkocht voor topper van zondag en club heeft ook aantal spelers per makelaar beperkt tot drie

  Nadat het voetbalschandaal vorige week in al zijn hevigheid losbarstte, wordt er dit weekend weer gevoetbald. Niet alleen in 1A, maar ook in 1B - dat vorig weekend door alle commotie de tiende speeldag afgelast zag. Veel ogen zijn gericht op KV Mechelen, dat op zondag net een topper speelt tegen Beerschot-Wilrijk. Een match die leeft: al meer dan 14.500 tickets zijn de deur uit.