Wij stellen de grootste talenten voor Parijs 2024 voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Wij stellen de grootste talenten voor Parijs 2024 voor. © Photo News/VDB

Zoon van ex-profvoetballer die gouden hockeysucces moet verlengen en Cat die Tokio-tranen wil uitwissen: deze Belgische talenten gaan voor olympische glorie in Parijs

Olympische SpelenNu de scheld- en huilbuien verleden tijd zijn, voelt de zoon van een ex-profvoetballer zich helemaal klaar om het gouden succes van de Red Lions te verlengen. In de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’ maakt u kennis met 24 Belgische pareltjes die op de Olympische Spelen van Parijs dromen van een finale en zelfs de Brabançonne. Een ‘rising star’ dus die voor dubbel hockeygoud gaat, maar ook iemand die Tia Hellebaut wil opvolgen en een Belgian Cat die de tranen in Tokio moet doen vergeten. “Ze is nu al een van de sleutelspeelsters, dat zie je niet vaak op 16 jaar.” 

17 reacties

 • Robbie Bosman

  2 maanden geleden
  In Nederland mogen talenten naar Papendal, daar trainen ze, en krijgen daar onderwijs. De beste coaches zijn aangetrokken, toelatingseisen zijn zeer streng. In Nederland heb je Nederland Olympisch Comité en Nederlands Sport Federatie die dit alles monitoren, krijgen oa geld van de overheid en sponsors. In 2005 is alles gestart, en zie hier het resultaat. Als Nederlander hoop ik dat ze in Belgie ook zoiets gaan doen! Dat is alleen maar goed voor de sport!
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Het project Parijs had al moeten beginnen vanaf het ogenblik dat bekend werd dat het in Parijs zou zijn, immers we hadden toen al moeten beseffen dat deze spelen het kortste zou zijn van wat je "thuisspelen" kan noemen, maarja de sport visie is er bijna niet, enkelen uitgezonderd.
 • Gerard Van van Veghel

  2 maanden geleden
  Hoop doet leven maar laat die sporters rustig rijpen en ga er nu al geen druk op zetten!
 • Paul Philippaerts

  2 maanden geleden
  Dat de toekomstige cat al maar begint met driepunters te oefenen. Dat konden de belgische cats niet in Tokio. Vergeten te trainen op dat onderwerp. Dat kan je makkelijk zonder ploegmaats
 • Eddy DeGoei

  2 maanden geleden
  Onze sportfederaties moeten nu niet zozeer bezig zijn met de spelen van Parijs maar vooral met die erna. Het duurt jaren om een kind of jongere op olympische niveau te krijgen.