IOC-voorzitter Thomas Bach.
Volledig scherm
IOC-voorzitter Thomas Bach. © EPA

Zonder akkoord met organisatiecomité kan uitstel Spelen IOC duur te staan komen

Olympische SpelenHoewel er steeds meer stemmen opgaan om de Olympische Spelen in Tokio uit te stellen, talmt het Internationaal Olympisch Comité om de knoop door te hakken. Een eenzijdige opzegging van het contract tussen het IOC en het Organisatiecomité (TOCOG) kan dan ook leiden tot miljarden schadeclaims”, legde sportadvocaat John Mehrzad de BBC uit. Om een dergelijk scenario bij contractbreuk te vermijden, kan er dus maar beter een akkoord komen tussen het IOC en het TOCOG.

3 reacties

 • DIRK DE MUNCK

  1 jaar geleden
  Olympische spelen is een feest. Op dit moment denk ik niet dat mensen een behoefte aan hebben dat er miljoenen euro's gespendeerd worden terwijl er zoveel leed is. Een beetje menselijkheid is nu van toepassing.
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Advocaten en economen zijn het failliet van de samenleving. Het enige wat ze doen is praten, uitleggen, praten, uitleggen. Economen vinden dat zij belangrijker dan een bedrijf, overheid of wat dat dan ook. Advocaten pleiten met het grootste gemak vandaag zwart, morgen wit al naargelang hun betaalheer. Beiden zijn specialist in het doen vechten van keien. Een straatveger brengt op een uur meer op voor de maatschappij dan zij op hun hele carrière.
 • willem merken

  1 jaar geleden
  Het is niet de bezorgdheid over de gezondheid van spelers en begeleiding en supporters die hier de hoofdrol speelt maar veel geld.
 1. IOC veroordeelt vrouwonvriendelijke uitspraken van voorzitter organisatiecomité: “Absoluut ongepast”
  Olympische Spelen

  IOC veroor­deelt vrouwon­vrien­de­lij­ke uitspraken van voorzitter organisa­tie­co­mité: “Absoluut ongepast”

  De leden van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen van Tokio zullen later deze week samenkomen om de vrouwonvriendelijke uitspraken van voorzitter Yoshiro Mori te bespreken. Dat meldt het Japanse persagentschap Kyodo. Enkele honderden vrijwilligers vragen zijn ontslag. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) steunde Mori aanvankelijk, maar veroordeelt de uitspraken nu toch.
 1. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  0:00
 2. Wout van Aert: "Ik durfde niet te geloven dat ik gewonnen had"
  Play

  Wout van Aert: "Ik durfde niet te geloven dat ik gewonnen had"