RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Zo beleefde de familie Vanasch de gouden winst van hun Red Lion: “Van stress naar euforie naar bittere ernst naar ontlading”

Hun zoon, broer of man is plots man van de match: keeper Vincent Vanasch (34) hield knap drie shootouts tegen en loodste zo onze nationale hockeyploeg naar Olympisch goud. Een ongezien spannende namiddag voor het thuisfront. “Ik had nochtans gevraagd om niet tot aan de shootouts te gaan, maar daar heeft hij niet naar geluisterd”, lacht zijn hoogzwangere vrouw. 

5 reacties

 • christian demeester

  2 maanden geleden
  Een ploeg met de juiste instelling!
 • Mario Meiremans

  2 maanden geleden
  Dit is onze gouden generatie!! Geen woorden maar daden, hier kunnen die omhoog gevallen vedetten een pintje aan zuigen!!! Groot respect!👍👍👍
 • SABINE TAVERNIER

  2 maanden geleden
  Nen topkeeper!!! De match was top de shootouts nen thriller!!! DIKKE PROFICIAT 🥇
 • Pierre Van Haute

  2 maanden geleden
  Hockeyteam fantastische ploeg met een super keeper proficiat mannen.
 • Ludovic De Beuckeleer

  2 maanden geleden
  een pracht prestatie van de ganse ploeg proficiat.
 1. Vincent ‘The Wall’ Vanasch, held van de natie in bloedstollende olympische hockeyfinale: “Laat ons gewoon voor een nieuwe cyclus gaan”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Vincent ‘The Wall’ Vanasch, held van de natie in bloedstol­len­de olympische hockeyfina­le: “Laat ons gewoon voor een nieuwe cyclus gaan”

  “Hij staat geregistreerd in België. Maar in wezen komt hij van een andere planeet.” Shane McLeod, coach van de Red Lions, droeg zijn doelman Vincent Vanasch (33) op handen. Héld van de natie, werd de Brusselaar in de bloedstollende olympische hockeyfinale in Tokio. “Ce n’est pas fini, je pense. Het aankomende jonge talent is nóg beter dan deze gouden generatie. Ik ga zelf ook nog even door. Want ik heb nog honger. Enorme zegehonger.”
 2. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.