Nina Derwael met haar gouden plak.
Volledig scherm
Nina Derwael met haar gouden plak. © BELGA

Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief

Olympische SpelenDe Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.

70 reacties

 • Piet Janssen

  3 maanden geleden
  Ik ben eigenlijk heel trots om NL'er te zijn. Klein land met ongeëvenaarde prestaties en niet alleen in de Sport. Woon in Italië en daar kijkt men ook met grote bewondering naar Nederland.
 • gilbert Gijdé

  3 maanden geleden
  ik vind dat de atleten en hun coach vlug tevreden zijn.Akkoord we zijn een klein land,maar het ontbreekt aan de vastberadenheid,om toch een medaille te bekomen.Ik vraag me af ,hoe die hollanders dan dit doen,zijn het de coaches ,de mentaliteit,of iets anders
 • Patrick Brusseel

  3 maanden geleden
  Paulus De Mos, nee met meer geld ga je niet sneller lopen MAAR meer degelijke infrastructuur geeft op termijn meer beoefenaars en meer kansen aan potentiele toppers. Hoeveel jongeren haken niet af in hun sport omdat ze tientallen kilometers ver moeten rijden om hun sport te beoefenen. Veel ouders hebben noch de tijd noch het geld om hun kinderen daar in te steunen.
 • Antoine Vermeulen

  3 maanden geleden
  Sommige van onze afgevaardigde zijn veel te vlug tevreden met hun resultaat en berusten ze daar al snel in. Omkadering is 1 ding, maar de wil om te winnen ontbreekt bij sommige.
 • Corry Van Bogaert

  3 maanden geleden
  Alles begint bij de jeugd , investeer daarin
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.