Nina Derwael met haar gouden plak.
Volledig scherm
Nina Derwael met haar gouden plak. © BELGA

Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief

Olympische SpelenDe Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.

70 reacties

 • Piet Janssen

  2 maanden geleden
  Ik ben eigenlijk heel trots om NL'er te zijn. Klein land met ongeëvenaarde prestaties en niet alleen in de Sport. Woon in Italië en daar kijkt men ook met grote bewondering naar Nederland.
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  ik vind dat de atleten en hun coach vlug tevreden zijn.Akkoord we zijn een klein land,maar het ontbreekt aan de vastberadenheid,om toch een medaille te bekomen.Ik vraag me af ,hoe die hollanders dan dit doen,zijn het de coaches ,de mentaliteit,of iets anders
 • Patrick Brusseel

  2 maanden geleden
  Paulus De Mos, nee met meer geld ga je niet sneller lopen MAAR meer degelijke infrastructuur geeft op termijn meer beoefenaars en meer kansen aan potentiele toppers. Hoeveel jongeren haken niet af in hun sport omdat ze tientallen kilometers ver moeten rijden om hun sport te beoefenen. Veel ouders hebben noch de tijd noch het geld om hun kinderen daar in te steunen.
 • Antoine Vermeulen

  2 maanden geleden
  Sommige van onze afgevaardigde zijn veel te vlug tevreden met hun resultaat en berusten ze daar al snel in. Omkadering is 1 ding, maar de wil om te winnen ontbreekt bij sommige.
 • Corry Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Alles begint bij de jeugd , investeer daarin
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”