Nina Derwael met haar gouden plak.
Volledig scherm
Nina Derwael met haar gouden plak. © BELGA

Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief

Olympische SpelenDe Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.

70 reacties

 • Piet Janssen

  2 maanden geleden
  Ik ben eigenlijk heel trots om NL'er te zijn. Klein land met ongeëvenaarde prestaties en niet alleen in de Sport. Woon in Italië en daar kijkt men ook met grote bewondering naar Nederland.
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  ik vind dat de atleten en hun coach vlug tevreden zijn.Akkoord we zijn een klein land,maar het ontbreekt aan de vastberadenheid,om toch een medaille te bekomen.Ik vraag me af ,hoe die hollanders dan dit doen,zijn het de coaches ,de mentaliteit,of iets anders
 • Patrick Brusseel

  2 maanden geleden
  Paulus De Mos, nee met meer geld ga je niet sneller lopen MAAR meer degelijke infrastructuur geeft op termijn meer beoefenaars en meer kansen aan potentiele toppers. Hoeveel jongeren haken niet af in hun sport omdat ze tientallen kilometers ver moeten rijden om hun sport te beoefenen. Veel ouders hebben noch de tijd noch het geld om hun kinderen daar in te steunen.
 • Antoine Vermeulen

  2 maanden geleden
  Sommige van onze afgevaardigde zijn veel te vlug tevreden met hun resultaat en berusten ze daar al snel in. Omkadering is 1 ding, maar de wil om te winnen ontbreekt bij sommige.
 • Corry Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Alles begint bij de jeugd , investeer daarin
 1. Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfuncties in sport voor vrouwen”
  Olympische Spelen
  16

  Ex-judoka Heidi Rakels kandidaat-voorzitter BOIC: “Tijd voor meer topfunc­ties in sport voor vrouwen”

  Voormalig topjudoka Heidi Rakels, die kandidaat is om de nieuwe voorzitter te worden van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC), zegt dat het “tijd is dat er meer topfuncties in de sport naar vrouwen gaan”. Als ze verkozen raakt, wil Rakels dat België op termijn één medaille per miljoen inwoners op de Olympische Spelen behaalt, in totaal dus elf stuks.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.