Nina Derwael met haar gouden plak.
Volledig scherm
Nina Derwael met haar gouden plak. © BELGA

Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief

Olympische SpelenDe Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.

70 reacties

 • Piet Janssen

  2 maanden geleden
  Ik ben eigenlijk heel trots om NL'er te zijn. Klein land met ongeëvenaarde prestaties en niet alleen in de Sport. Woon in Italië en daar kijkt men ook met grote bewondering naar Nederland.
 • gilbert Gijdé

  2 maanden geleden
  ik vind dat de atleten en hun coach vlug tevreden zijn.Akkoord we zijn een klein land,maar het ontbreekt aan de vastberadenheid,om toch een medaille te bekomen.Ik vraag me af ,hoe die hollanders dan dit doen,zijn het de coaches ,de mentaliteit,of iets anders
 • Patrick Brusseel

  2 maanden geleden
  Paulus De Mos, nee met meer geld ga je niet sneller lopen MAAR meer degelijke infrastructuur geeft op termijn meer beoefenaars en meer kansen aan potentiele toppers. Hoeveel jongeren haken niet af in hun sport omdat ze tientallen kilometers ver moeten rijden om hun sport te beoefenen. Veel ouders hebben noch de tijd noch het geld om hun kinderen daar in te steunen.
 • Antoine Vermeulen

  2 maanden geleden
  Sommige van onze afgevaardigde zijn veel te vlug tevreden met hun resultaat en berusten ze daar al snel in. Omkadering is 1 ding, maar de wil om te winnen ontbreekt bij sommige.
 • Corry Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Alles begint bij de jeugd , investeer daarin
 1. Onze atletiekspecialiste denkt al na over tijdperk post-Borlées: “Leven zal er zijn, maar de dis zal toch minder copieus zijn, vrezen we”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  9

  Onze atle­tiekspe­ci­a­lis­te denkt al na over tijdperk post-Bor­lées: “Leven zal er zijn, maar de dis zal toch minder copieus zijn, vrezen we”

  Kevin en Jonathan Borlée, beiden 33 jaar, zagen een olympische medaille ondanks een knappe prestatie alweer door de neus geboord. Onze atletiekspecialiste Valerie Hardie weet dat de klok tikt voor de tweelingbroers, en met hen voor de Tornados in het algemeen. Aanstormend talent staat klaar, al rijst de vraag of dat volstaat. Quod nunc, Tornados?