Wout van Aert werkte zijn eerste trainingsritje af in Japan.
Volledig scherm
Wout van Aert werkte zijn eerste trainingsritje af in Japan. © Photonews/Strava

Wout van Aert en co werken eerste trainingsrit af op Japanse bodem: meteen kennismaking met hitte en hoge luchtvochtigheid

Olympische SpelenWout van Aert, Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot hebben vandaag hun eerste trainingsritje op Japanse bodem afgewerkt als voorbereiding op de wegrit van de Olympische Spelen. Deze ochtend (plaatselijke tijd) reden ze 70 kilometer, met 800 hoogtemeters, aan een gemiddeld van bijna 30 km/u.

3 reacties

 • ROGER DEPREZ

  3 dagen geleden
  Grapje, reporter zegt tegen Remco weet je dat de mensen in België heel hoge verwachtingen hebben van de Belgen in Tokio, weet ik zegt Remco en dat is de fout van Wout natuurlijk die is in de form van zijn leven en rijd rond of het allemaal niets betekend.
 • Diego Pepre

  3 dagen geleden
  Topfavorieten voor mij zijn Pogie, Roglic en Adam Yates. Wout gaat volgens mij moeten lossen op Mukini pass en Remco daalt en sprint zwakker dan de opgesomde 3. Maar ik hoop dat ik mis ben of dat ze het tactisch slim spelen. Als landenploeg zou ik voor Wout gaan en niet te lang wachten om Remco in de aanval te sturen. Laat de rest maar werken dan.
 • ROGER DEPREZ

  4 dagen geleden
  Hij is een grote kans hebber op Goud als hij die 4840 hoogte meter goed verteert want dan is alles mogelijk. Succes Wout.
 1. “Snikhete Tour zou ideaal geweest zijn”: zo gaan Van Aert en Evenepoel de strijd aan met de extreme Japanse hitte
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  “Snikhete Tour zou ideaal geweest zijn”: zo gaan Van Aert en Evenepoel de strijd aan met de extreme Japanse hitte

  Olympische Spelen in juli-augustus, dat is Tokio op z’n heetst en z’n vochtigst. Zware omstandigheden (ongezien in België, door de hoge vochtigheidsgraad in Japan) waaraan de wielrenners in het openingsweekend als eerste atleten langdurig worden blootgesteld. Zijn onze wielrenners daarop voorbereid? En hoe kunnen ze zich er tegen wapenen? Bondsdokter Kris Van Der Mieren legt aan de hand van 5 vragen uit hoe Van Aert, Evenepoel en co de strijd aangaan met het ongenadige zeeklimaat. “Saunabezoeken zijn aanraders. Of eens wat vaker in een heel warm bad gaan liggen.”
 2. Mertens en Van Uytvanck betreuren gemiste medaillekans na snelle exit, maar zijn blij voor Van Aert: “Zalig toen we van zijn zilver hoorden”
  Olympische Spelen
  5

  Mertens en Van Uytvanck betreuren gemiste medaille­kans na snelle exit, maar zijn blij voor Van Aert: “Zalig toen we van zijn zilver hoorden”

  Een Belgische medaillekans minder: Elise Mertens en Alison Van Uytvanck zijn al out na de eerste dubbelronde tegen Spanje (3-6, 6-7): “Ons niveau was goed, maar Spanje liet geen steek vallen”, analyseerde het duo. Tijdens hun tiebreak haalde Wout van Aert zilver in de wegrit: “Dat was chic om achteraf te horen, dat is het mooie aan Team Belgium.”
 1. De laatste rechte lijn is ingezet: waarom Wout van Aert ook zaterdag in Tokio op z'n best zal zijn
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  De laatste rechte lijn is ingezet: waarom Wout van Aert ook zaterdag in Tokio op z'n best zal zijn

  Ook Wout van Aert (26) is toegekomen in Japan voor de Olympische Spelen. De opdracht voor de komende dagen is simpel en tegelijk complex: zorgen dat de topvorm van de Tour niet verloren gaat. Maar hoe doet hij dat? Coach Marc Lamberts en Kris Van der Mieren - dokter van Belgian Cycling - leggen uit. “Wout is aan 95 procent in de Tour gestapt en komt eruit met een paar procent extra. Helemaal zoals we verwacht en gehoopt hadden.”

Olympische Spelen