REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Worden Spelen op laatste moment geannuleerd? Organisatiecomité sluit het niet uit

Olympische SpelenToshiro Muto, de voorzitter van het organisatiecomité voor de Olympische Spelen in Tokio, wilde vandaag op een persconferentie niet uitsluiten dat een annulatie van de Olympische Spelen op het allerlaatste moment tot de mogelijkheden behoort. De coronacijfers in Japan stijgen momenteel nog steeds.

28 reacties

 • Jan Van Bavel

  1 week geleden
  De belangrijkheid van de mensen moet primeren, zoals het er nu bijstaat kunnen ze beter wachten tot volgend jaar. Het risico is veel te groot!
 • Liesbeth Cuppens

  1 week geleden
  De OS annuleren is de enige wijze beslissing die het IOC kan nemen. In de context van besmettingen voorkomen, moet men thuisblijven, hoe spijtig en frustrerend het ook is voor de atleten. Gezondheid moet men nu vooropstellen, anders is de kans op besmet/ziek worden veel te reëel. Een gemiste kans, maar wanneer men ziek wordt heeft men na de genezing niet altijd de kracht van voordien. Een jaar uitstellen of de olympische droom voorgoed opbergen: de keuze is snel gemaakt, of niet?
 • Alberic De Wispelaere

  1 week geleden
  Niet laten doorgaan zou een domper zijn voor de deelnemers, maar ik zou het begrijpen voor de algemene gezondheid..
 • Frankie Albert Goethals

  2 weken geleden
  Alleen al uit respect voor de coronadoden en de vele zieken wereldwijd moet dit sportief circus stoppen. Dit is niet het moment om te staan juichen op een podium, terwijl duizenden mensen liggen te vechten in de ziekenhuizen om terug gezond te worden.
 • Peter Knaap

  2 weken geleden
  Zolang de centen niet besmet worden gaat alles zijn gang.
 1. Een medaille behoort tot de mogelijkheden: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays
  Olympische Spelen
  3

  Een medaille behoort tot de mogelijkhe­den: België plaatst zich in recordtijd voor finale Mixed Relays

  Prima start voor de Belgen in het atletiek. De gemengde aflossingsploeg op de 4x400 meter heeft zich op de Spelen van Tokio met een Belgisch record in de reeksen geplaatst voor de finale. Na diskwalificatie van eerst de Verenigde Staten en dan de Dominicaanse Republiek wonnen ze ook hun reeks. Helaas voor de medaillekansen van de Belgen, mogen de Verenigde Staten en de Domenicaanse Republiek toch nog deelnemen aan de finale. Ze vochten de beslissing aan en kregen gelijk. In de andere reeks klokten vier landen een snellere tijd, maar de Belgen deden het zonder de lichtgekwetste Cynthia Bolingo, Cheetah in vorm. Zij zou morgen in de finale om 14.35 uur wel kunnen lopen.
 1. “Om de finale te halen, moet ik mijn Belgisch record verbeteren”: Zagré spurt naar halve finale 100m horden, Broeders overleeft kwalificaties polsstokspringen niet
  Olympische Spelen

  “Om de finale te halen, moet ik mijn Belgisch record verbeteren”: Zagré spurt naar halve finale 100m horden, Broeders overleeft kwalifica­ties polsstok­sprin­gen niet

  Terwijl de Olympische Spelen voor polsstokspringer Ben Broeders een jaar te laat komen, bleek het uitstel van Tokio 2020 dan weer een zegen voor hordeloopster Anne Zagré. De Brusselse knalde op de 100m horden naar haar beste tijd sinds 2016 - goed voor de halve finale - terwijl Broeders er in de kwalificaties uitging met een sprong over 5m65.

Olympische Spelen