Florian 'Poef' Van Acker mikt in Tokio opnieuw op een medaille.
Volledig scherm
Florian 'Poef' Van Acker mikt in Tokio opnieuw op een medaille. © Florian Van Acker

“Wij hopen op tien medailles”: wie zijn de Belgische medaillefavorieten op Paralympische Spelen?

Paralympische SpelenNa de Belgische buit van zeven medailles op de Olympische Spelen in ­Tokio mikt Team Belgium op de Paralympische ­Spelen – met vandaag de openingsceremonie – op een nog hogere oogst. “Wij hopen op tien medailles”, zegt delegatieleider Olek Kazimirowski. Deze tien ­atleten horen alvast tot de grote kanshebbers om de ambitie helpen waar te ­maken.

14 reacties

 • Anne Vander Cruyssen

  12 maanden geleden
  Succes! Ik heb meer respect voor deze atleten dan voor de andere.
 • Jan De Korte

  12 maanden geleden
  Heel veel succes maar anderzijds toch een grote klucht. Bvb. in de paardensport dressuur. Kan er mij iemand zeggen wat bvb. Michel George, Manon Claes als handicap hebben. Inderdaad op papier zijn ze officieel x% handicap maar ondertussen rijden ze wel mij in de reguliere competitie.
 • ronny naets

  12 maanden geleden
  Weet je wat ik spijtig vind dat er geen afdeling is voor jumping onze dochter met 1hand zo geboren is gefascineerd door jumping echter wordt aangewezen om verder in het buitenland te gaan b v Frankrijk Duitsland ik vind dit erg waarop kan België geen afdeling maken voor para jumping
 • Bert Slootmans

  12 maanden geleden
  Natuurlijk gaan deze beresterke atleten met heel veel ere-metaal naar huis komen! GO GO GO!
 • Kurt Saron

  12 maanden geleden
  Ewige roem en respect
 1. Belgische goalballers naar kwartfinale ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”
  PARALYMPISCHE SPELEN

  Belgische goalbal­lers naar kwartfina­le ondanks nederlaag tegen Oekraïne: “Details zijn bepalend”

  De Belgische goalballers zijn ondanks de 4-2 nederlaag van zondag tegen Oekraïne in hun laatste groepsduel van het paralympisch toernooi zeker van een stek in de kwartfinales. Die staan dinsdag op de agenda. Vier van de vijf ploegen in de poule plaatsen zich voor de laatste acht. De Belgian Bulls kunnen na de groepsmatchen van maandag (China-Duitsland en Turkije-Oekraïne) niet meer naar de laatste plaats zakken.