rv
Volledig scherm
© rv

Wéér een fotofinish: Van Aert houdt Pogacar nipt af en pakt vierde zilver in negen maanden

Olympische SpelenWout van Aert heeft iets met nipte sprints. Onze landgenoot bekroonde z’n sterke koers in de olympische wegrit met zilver door in een sprintje nét Tadej Pogacar af te houden. Na de Amstel Gold Race eerder dit jaar en de Ronde van Vlaanderen vorig seizoen dus opnieuw een fotofinish met Van Aert, die al z’n vierde zilveren medaille in even veel kampioenschappen pakte.

4 reacties

 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Wat zijn eigenlijk wieltjeszuigers aan de mensen hieronder ? Er rijd altijd iemand op kop en al wie erachter komt is dan een wieltjeszuiger. Er is zo iemand die wielzuiger genoemd word maar heeft al verschillende malen solo's gereden van meer dan 40km van de meet. Toen hing er niemand in zijn wiel omdat ze niet mee konden en won. Diezelfde maakt ook dat je koers ziet en geen toeristenwedstrijden. Het is maar zoals je het bekijkt.
 • Rudy De Pauw

  1 jaar geleden
  behalve Carapaz want die reed aan de leiding.
 • Jan Van Rompaey

  1 jaar geleden
  Hij versloeg al zijn wieltjeszuigers. Proficiat Wout !
 • sus Beysen

  1 jaar geleden
  Ene man die wilde koersen de rest wieltjes zuigers
 1. Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een unicum”
  Olympische Spelen
  304

  Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belasting­vrije olympische premies: “Wat Nina gedaan heeft, is een uni­cum”

  “Belachelijk. Shame on you”. Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: “Daar moeten ze dringend werk van maken.”
 2. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”