Volledig scherm
© Photo News

We kunnen vandaag nóg drie medailles pakken (en dit is wanneer je moet kijken)

Rio 2016In Rio is de laatste week van de Spelen bezig en ook vandaag komen er weer heel wat Belgen in actie. Drie Belgische toppers maken vandaag aanspraak op medailles. De Red Lions treffen Nederland in de clash der Lage Landen. Evi Van Acker hoopt op gunstige wind in haar zeil. Gisteren was er eerst te weinig en dan te veel wind. Mits gunstig weer zien we Van Acker in haar medal race. Jolien D'Hoore lijkt in de vorm van haar leven en start de tweede dag van het omnium op de tweede plaats.

 1. D'Hoore mag dromen na eerste dag in omnium: "Ik heb van niets schrik"
  Play
  Update

  D'Hoore mag dromen na eerste dag in omnium: "Ik heb van niets schrik"

  Drie van de zes onderdelen zijn we ver in het omnium bij de vrouwen en Jolien D'Hoore staat voorlopig op een tweede stek te blinken in de stand. Sterker nog, ze heeft zelfs een kleine kloof van 18 punten geslagen op de nummer vier Amalie Dideriksen. Vooral op de individuele achtervolging haalde de baanwielrenster snoeihard uit door in een Belgisch record de derde tijd van het hele deelnemersveld op de tabellen te zetten.
 2. Van géén wind naar veel te veel wind: medaillerace Van Acker eindigt in klucht
  Rio 2016

  Van géén wind naar veel te veel wind: medaillera­ce Van Acker eindigt in klucht

  De medaillerace in de Laser Radial-klasse is op een klucht uitgedraaid. De beslissende regatta kon eerst niet plaatsvinden door een gebrek aan wind. Evi Van Acker en haar concurrentes werden voor bijna drie uur naar de wachtkamer gestuurd. Anderhalf uur voor zonsondergang in Rio kwam er dan toch groen licht voor de tien zeilsters. Die werden het water opgestuurd, maar kwamen er even snel weer af. De wind bleek plots veel te strak om te zeilen. Om ongelukken te voorkomen, blies de organisatie de race definitief af.
 1. HERBELEEF: D'Hoore sluit fantastische eerste dag in omnium af als tweede! - Regen verstoort atletiekavond

  HERBELEEF: D'Hoore sluit fantasti­sche eerste dag in omnium af als tweede! - Regen verstoort atletiek­avond

  Vier jaar lang beul je je af voor die ene minuut, die ene sprong, die ene kamp, die ene dag. Vier jaar lang leef je voor dat ene, allesbeslissende moment. Vandaag zijn we toe aan dag 8 van de Olympische Spelen 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Via deze blog blijft u op de hoogte van al wat er reilt en zeilt in het land van de Samba! Borlée (14u30) en Bolingo (14u36) op 200mD'Hoedt op 3000m steeple (15u25)Bultheel (17u03) en Dauwens (2u44) op 400m hordenArtuur Peters (15u22) op K1 1000mJasper De Buyst en Jolien D'Hoore in omniumDennis Goossens in finale ringen (19u)Lefebvre/Pelsmaekers in 49er (vanaf 18u05)Evi Van Acker in medal race Laser Radial (18u05)
 1. Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"
  Play

  Losada: "Afscheid met de spelers was super emotioneel"

 2. Beerschot-voorzitter Vrancken: "Ontgoocheld, maar ook nieuwe opportuniteiten"
  Play

  Beer­schot-voorzitter Vrancken: "Ontgoo­cheld, maar ook nieuwe opportuni­tei­ten"