Sunisa Lee en Nina Derwael.
Volledig scherm
PREMIUM
Sunisa Lee en Nina Derwael. © AP/Photo News

Wat maakt hun oefening zo speciaal? Wat zal het verschil maken en waarop moeten tv-kijkers letten? De ultieme handleiding voor de clash tussen Derwael en Lee

Olympische SpelenVanmiddag zijn ‘s lands ogen op Nina Derwael gericht. Onze topgymnaste moet België straks eindelijk de eerste olympische titel bezorgen. Maar waarmee zal Derwael het verschil proberen te maken? En hoe rekent ze af met grote concurrente Sunisa Lee? Ex-gymnastes Aagje Vanwalleghem en Senna Deriks nemen beide oefeningen onder de loep.

6 reacties

 • Heidi Bruers

  2 maanden geleden
  Mooi verdiende plaats . Zoals zovele zeggen , misschien net niet. Nee met voorsprong , mooie prestatie van Nina ❤️
 • alfons de cock

  2 maanden geleden
  Hopelijk zijn de juryleden eerlijk in hun besluit want het is tegen een Amerikaanse hé en er zijn op deze spelen al verschillende corrupte beslissingen genomen in verschillende sporten
 • LUDO SPRANGERS

  2 maanden geleden
  De jury zal bepalen en Nina moet veel beter zijn zodat ze Lee niet het goud kunnen gunnen! Hopelijk moeten we weer niet zeggen :“net niet“
 • katty Philips

  2 maanden geleden
  Het vel niet verkopen vooraleer de beer geschoten is,die medaille van Wout Van Aert die is zeker.
 • pieter Van Ceunebroeck

  2 maanden geleden
  Derwael zal het veel beter moeten doen dan Lee voor goud. Ze zijn nu al op het emotionele aan het spelen (familieleden gestorven aan Corona, ...). Het nadeel van punten. Bij atletiek is dat veel eerlijker.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.
 1. PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”
  PREMIUM

  PORTRET. Nina Derwael, van energieke peuter tot olympisch kampioene: “Vroeger dook ze zonder schrik van kasten. Nu doet ze hetzelfde op de brug”

  Ze kon lopen voor ze een jaar oud was. Ze kon zwemmen voor ze drie was. Op haar vierde dook Nina Derwael (21) van hoge kasten zonder schrik in de armen van haar papa. “Nina was een energiek kind. We dachten zelfs dat ze hyperkinetisch was”, zegt haar vader Nico (48). En nu is ze olympisch kampioene. Niet enkel een fantastische prestatie, maar vooral een lang gekoesterde droom die eindelijk in vervulling gaat.
 2. “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  73

  “Evengoed zat ik nu op een brommer in Djibouti, was ik dik en verkocht ik sigaretten”: zeven dingen die u nog niet wist over bronzen Bashir Abdi

  Bashir Abdi heeft ons land een zevende medaille bezorgd op de Olympische Spelen. Onze landgenoot (32) kende een bewogen levensverhaal, was ooit zeven jaar lang op de vlucht voor de burgeroorlog in Somalië en kwam uiteindelijk op z'n pootjes terecht in België. Maar er is meer: wist u hoe zijn hechte band met wereldster Mo Farah tot stand kwam? Of dat Abdi als kind vooral voetballer wou worden? En... dat hij bang was voor marathons?