BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat een turnprestatie! België voor het eerst naar teamfinale, grootse Derwael én 15-jarige Verkest boeken ook individueel succes

Olympische SpelenWat een topprestatie. De Belgische turnsters hebben van zich laten spreken op de Olympische Spelen. Nina Derwael plaatste zich in Tokio voor de allroundfinale en de finale aan de brug met ongelijke leggers, dat laatste na een geweldige oefening. De Belgische ploeg, met verder ook Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest, pakte bovendien een ticket voor de teamfinale, wat dan weer een historische gebeurtenis is. En ook Verkest, amper 15 (!), verzekerde zich van een stek in de allroundfinale. 

12 reacties

 • KELLY BOLSSENS

  2 maanden geleden
  Wat een geweldige prestaties van deze 4 topmeiden!!! Hiervoor werk je jaren, dit zijn topatletes. Turnen verdient inderdaad meer aandacht van de media! Proficiat en kballen maar in de finales!!!!
 • Carmen De Gussem

  2 maanden geleden
  Die meisjes zijn super atleten en wat een wilskracht om jaren te trainen en zich alles te ontzeggen! Winnen of niet de prestaties tot nu toe zijn zeker al top ;heel België mag fier zijn op jullie! Waarom verdienen die meisjes financieel niet meer , komt die sport zelden of nooit op tv en is het altijd over die voetballers en wielrenners?Die laatsten mogen gerust veel minder verdienen en dan krijgen de andere sporters misschien ook iets! Meisjes ik wens jullie van harte proficiat en yes you can!
 • Josse Vos

  2 maanden geleden
  Gewoonweg formidastisch resultaat, op weg naar meer? En inderdaad, de gymnastiek competities moeten meer aan bod komen op TV want dit is topsport !
 • Lucien beck

  2 maanden geleden
  DIKKKKKKE proficiat met tranen in mijn ogen zitten kijken deze jonge meiden verdienen dik applaus.
 • walter Bogaerts

  2 maanden geleden
  Dikke proficiat voor deze meisjes.
 1. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).