BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wat een turnprestatie! België voor het eerst naar teamfinale, grootse Derwael én 15-jarige Verkest boeken ook individueel succes

Olympische SpelenWat een topprestatie. De Belgische turnsters hebben van zich laten spreken op de Olympische Spelen. Nina Derwael plaatste zich in Tokio voor de allroundfinale en de finale aan de brug met ongelijke leggers, dat laatste na een geweldige oefening. De Belgische ploeg, met verder ook Maellyse Brassart, Lisa Vaelen en Jutta Verkest, pakte bovendien een ticket voor de teamfinale, wat dan weer een historische gebeurtenis is. En ook Verkest, amper 15 (!), verzekerde zich van een stek in de allroundfinale. 

12 reacties

 • KELLY BOLSSENS

  1 jaar geleden
  Wat een geweldige prestaties van deze 4 topmeiden!!! Hiervoor werk je jaren, dit zijn topatletes. Turnen verdient inderdaad meer aandacht van de media! Proficiat en kballen maar in de finales!!!!
 • Carmen De Gussem

  1 jaar geleden
  Die meisjes zijn super atleten en wat een wilskracht om jaren te trainen en zich alles te ontzeggen! Winnen of niet de prestaties tot nu toe zijn zeker al top ;heel België mag fier zijn op jullie! Waarom verdienen die meisjes financieel niet meer , komt die sport zelden of nooit op tv en is het altijd over die voetballers en wielrenners?Die laatsten mogen gerust veel minder verdienen en dan krijgen de andere sporters misschien ook iets! Meisjes ik wens jullie van harte proficiat en yes you can!
 • Josse Vos

  1 jaar geleden
  Gewoonweg formidastisch resultaat, op weg naar meer? En inderdaad, de gymnastiek competities moeten meer aan bod komen op TV want dit is topsport !
 • Lucien beck

  1 jaar geleden
  DIKKKKKKE proficiat met tranen in mijn ogen zitten kijken deze jonge meiden verdienen dik applaus.
 • walter Bogaerts

  1 jaar geleden
  Dikke proficiat voor deze meisjes.
 1. Totalitair regime en weinig democratisch, maar van ‘Duitse verhevenheid’ is in China geen sprake: sporthistoricus beoordeelt vergelijking met nazi-Spelen
  Winterspelen
  10

  Totalitair regime en weinig democra­tisch, maar van ‘Duitse verheven­heid’ is in China geen sprake: sporthisto­ri­cus beoordeelt vergelij­king met na­zi-Spe­len

  Het waren straffe woorden, die schaatsfenomeen Nils van der Poel uitsprak toen hij Peking vergeleek met de beruchte ‘Nazi-Spelen’ van Berlijn 1936. Maar heeft hij gelijk? Met sporthistoricus Roland Renson doken we terug in de tijd: “Er zijn raakpunten, maar het idee van de Duitse fascistische suprematie was heel anders.”
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.