Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke © Photo News

Voorlopig geen voorrang voor Olympische atleten in de vaccinatiecampagne, Vandenbroucke: “Kwetsbare bevolking en zorgverstrekkers eerst”

Olympische SpelenMinister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) wil een eventueel verzoek om voorrang in de vaccinatiecampagne voor de Belgische Olympische atleten pas bespreken wanneer alle kwetsbare groepen gevaccineerd zijn. Dat antwoordde hij vandaag in de Kamer op vraag van onafhankelijk volksvertegenwoordiger Jean-Marie Dedecker.

34 reacties

 • Maurice Keukelaers

  10 uur geleden
  Akkoord voor de atleten zelf maar niet voor al die bobo's die meegaan, want dat zijn er meestal 10 tot 15 maal meer.
 • Ledoux Ruddy

  4 dagen geleden
  Geen voorrang voor de sporters , eerst politiekers ; politie ; stadsbedienden , straatvegers , enz. dan volgens leeftijd van oud naar jong , dan de overschotjes voor onze Olympische atleten van 2025
 • Tejo Joeben

  1 maand geleden
  Ze mogen mijn vaccin direct aan een van de sporters geven. Ik zal wel wachten. Door de Olympische atleten toch voorrang te geven vermijd je situaties zoals Eline Beerings is overkomen op het EK indoor.
 • Toon De Brauwer

  1 maand geleden
  Als 2 x deelnemer aan de olympische wil ik even reageren, over sport en de steun aan atleten is Dedecker de top. Het gaat hier niet alleen over het belachelijk aantal van 150 vaccins maar ook over honderdduizenden jonge sporters, ouders, vrijwilligers in de clubs die hun inspanningen en voorbeelden nodig hebben om voort te doen. En gaat hier niet over de Edens en Kevins, maar sporters die maar om de vier jaar hun ultieme moment (na vele jaren van trainen) hebben.
 • file van Moorsel

  1 maand geleden
  puur schandalig die zouden dat eerst een vaccinatie krijgen en de personen die het nodig hebben laten ze in de kou staan zoals gewoonlijk juist zijn wij goed voor belastingen te betalen en nb heren van gezondheid hebben jullie niet al genoeg kamelen geschoten het word hoog tijd dat jullie je valiezen nemen en het op stappen en leve één regering en geen 5 dan hebben minder te betalen en misschien eens iets dat op iets trekt
 1. Ex-turnster Aagje Vanwalleghem over verontschuldigingen: "Belangrijk moment"
  Play

  Ex-turn­ster Aagje Vanwalleg­hem over veront­schul­di­gin­gen: "Belangrijk moment"

 2. Gefrustreerde Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal
  Play

  Gefrus­treer­de Dimitrov gooit racket kapot tegen Nadal