Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r)
Volledig scherm
Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r) © Photo News

Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

Olympische SpelenNiet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.

100 reacties

 • Ricardo Paulssen

  2 maanden geleden
  Wout heeft gewoon geweldig gepresteerd, er zijn wel 10 kanshebbers voor het erepodium van maar 3 plekken dus het is geen schande om er eens niet bij te zitten.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  L. Willems. Volgens u zou iedereen voor uw favoriet moeten supporteren? Dat u andere supporters omschrijft als mensen met " een vege lijf " is helemaal voor uw rekening. Pascal Verlinden heeft gelijk in deze.
 • Dirk Van Brussel

  2 maanden geleden
  Wout zou niet dit, Wout zou niet dat : iedere wedstrijd moet gespeeld, gereden worden. Schoolvoorbeeld : OS wielrennen dames.
 • Marcel De Maesschalck

  2 maanden geleden
  @Luc Janssens. Het zijn Slovenen en geen Slovaken, maar je hebt wel gelijk dat er toch een luchtje aanzit. Een zekere Peter is wel een Slovaak en daar heb ik ook al jaren mijn bedenkingen bij. En Dumoulin is een lafaard. Stopt zogezegd met koersen in het voorjaar zodat hij Wout niet moet helpen in de klassiekers en na afloop begint hij ineens weer te koersen. Waarschijnlijk het licht gezien.
 • luc willems

  2 maanden geleden
  Beide Belgen hebben goed gepresteerd , aan de criticasters , kruip zelf eens met je vege lijf op een tijdritfiets .
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 2. POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?
  Olympische Spelen
  14

  POLL. Wie waren de figuren en wat waren voor u dé momenten van deze Olympische Spelen?

  De vlam is gedoofd, het stof is gaan liggen, de Olympische Spelen in Tokio zitten erop. Om nog één ultieme keer na te genieten geven wij graag u het woord in onze grote Spelen-poll. 7 vragen met telkens 7 keuzemogelijkheden en dat allemaal geheel naar de olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. Wie was de figuur van de Spelen? Welke Belgische medaille maakte bij u de grootste indruk? Laat het ons weten.
 3. PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”
  PREMIUM
  5

  PORTRET. Jacques Rogge, een diplomaat uit vervlogen tijden: “Ik was liever ‘Keizer van Herentals’ geweest”

  Twaalf jaar lang was hij de machtigste Belg van de wereld: Jacques Rogge. De zeiler en dokter die van 2001 tot 2013 voorzitter was van het Internationaal Olympisch Comité, is op 79-jarige leeftijd overleden. Hij was een leider uit vervlogen tijden, een slimme diplomaat die in de media liefst aan de oppervlakte bleef, en zijn reputatie vooral achter de schermen opbouwde. Mr. Clean werd hij soms genoemd, ook omdat hij de strijd tegen doping aanging. De vlaggen van het IOC zullen overal te wereld vijf dagen halfstok hangen.