Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r)
Volledig scherm
Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r) © Photo News

Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

Olympische SpelenNiet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.

100 reacties

 • Ricardo Paulssen

  1 jaar geleden
  Wout heeft gewoon geweldig gepresteerd, er zijn wel 10 kanshebbers voor het erepodium van maar 3 plekken dus het is geen schande om er eens niet bij te zitten.
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  L. Willems. Volgens u zou iedereen voor uw favoriet moeten supporteren? Dat u andere supporters omschrijft als mensen met " een vege lijf " is helemaal voor uw rekening. Pascal Verlinden heeft gelijk in deze.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Wout zou niet dit, Wout zou niet dat : iedere wedstrijd moet gespeeld, gereden worden. Schoolvoorbeeld : OS wielrennen dames.
 • Marcel De Maesschalck

  1 jaar geleden
  @Luc Janssens. Het zijn Slovenen en geen Slovaken, maar je hebt wel gelijk dat er toch een luchtje aanzit. Een zekere Peter is wel een Slovaak en daar heb ik ook al jaren mijn bedenkingen bij. En Dumoulin is een lafaard. Stopt zogezegd met koersen in het voorjaar zodat hij Wout niet moet helpen in de klassiekers en na afloop begint hij ineens weer te koersen. Waarschijnlijk het licht gezien.
 • luc willems

  1 jaar geleden
  Beide Belgen hebben goed gepresteerd , aan de criticasters , kruip zelf eens met je vege lijf op een tijdritfiets .
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.