Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r)
Volledig scherm
Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r) © Photo News

Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

Olympische SpelenNiet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.

100 reacties

 • Ricardo Paulssen

  1 jaar geleden
  Wout heeft gewoon geweldig gepresteerd, er zijn wel 10 kanshebbers voor het erepodium van maar 3 plekken dus het is geen schande om er eens niet bij te zitten.
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  L. Willems. Volgens u zou iedereen voor uw favoriet moeten supporteren? Dat u andere supporters omschrijft als mensen met " een vege lijf " is helemaal voor uw rekening. Pascal Verlinden heeft gelijk in deze.
 • Dirk Van Brussel

  1 jaar geleden
  Wout zou niet dit, Wout zou niet dat : iedere wedstrijd moet gespeeld, gereden worden. Schoolvoorbeeld : OS wielrennen dames.
 • Marcel De Maesschalck

  1 jaar geleden
  @Luc Janssens. Het zijn Slovenen en geen Slovaken, maar je hebt wel gelijk dat er toch een luchtje aanzit. Een zekere Peter is wel een Slovaak en daar heb ik ook al jaren mijn bedenkingen bij. En Dumoulin is een lafaard. Stopt zogezegd met koersen in het voorjaar zodat hij Wout niet moet helpen in de klassiekers en na afloop begint hij ineens weer te koersen. Waarschijnlijk het licht gezien.
 • luc willems

  1 jaar geleden
  Beide Belgen hebben goed gepresteerd , aan de criticasters , kruip zelf eens met je vege lijf op een tijdritfiets .
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen
  1

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.