Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r)
Volledig scherm
Primoz Roglic (m), hier met zijn intussen iconisch schanspringen-gebaar, op het podium met Tom Dumoulin (l) en Rohan Dennis (r) © Photo News

Vliegmachine Roglic verpulvert tegenstand op weg naar goud, Van Aert grijpt naast medaille

Olympische SpelenNiet Wout van Aert of Filippo Ganna, maar wel Primoz Roglic (31) heeft zich in Tokio tot olympisch kampioen tijdrijden gekroond. De Sloveen raasde als een vliegmachine over het parcours en zette z’n concurrenten op meer dan een minuut. Van Aert greep naast een medaille en eindigde als 6de. Remco Evenepoel werd 9de. Zilver en brons waren voor respectievelijk Tom Dumoulin en Rohan Dennis.

100 reacties

 • Ricardo Paulssen

  2 maanden geleden
  Wout heeft gewoon geweldig gepresteerd, er zijn wel 10 kanshebbers voor het erepodium van maar 3 plekken dus het is geen schande om er eens niet bij te zitten.
 • Jan Van Bavel

  2 maanden geleden
  L. Willems. Volgens u zou iedereen voor uw favoriet moeten supporteren? Dat u andere supporters omschrijft als mensen met " een vege lijf " is helemaal voor uw rekening. Pascal Verlinden heeft gelijk in deze.
 • Dirk Van Brussel

  2 maanden geleden
  Wout zou niet dit, Wout zou niet dat : iedere wedstrijd moet gespeeld, gereden worden. Schoolvoorbeeld : OS wielrennen dames.
 • Marcel De Maesschalck

  2 maanden geleden
  @Luc Janssens. Het zijn Slovenen en geen Slovaken, maar je hebt wel gelijk dat er toch een luchtje aanzit. Een zekere Peter is wel een Slovaak en daar heb ik ook al jaren mijn bedenkingen bij. En Dumoulin is een lafaard. Stopt zogezegd met koersen in het voorjaar zodat hij Wout niet moet helpen in de klassiekers en na afloop begint hij ineens weer te koersen. Waarschijnlijk het licht gezien.
 • luc willems

  2 maanden geleden
  Beide Belgen hebben goed gepresteerd , aan de criticasters , kruip zelf eens met je vege lijf op een tijdritfiets .
 1. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Onze atletiekspecialiste denkt al na over tijdperk post-Borlées: “Leven zal er zijn, maar de dis zal toch minder copieus zijn, vrezen we”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  9

  Onze atle­tiekspe­ci­a­lis­te denkt al na over tijdperk post-Bor­lées: “Leven zal er zijn, maar de dis zal toch minder copieus zijn, vrezen we”

  Kevin en Jonathan Borlée, beiden 33 jaar, zagen een olympische medaille ondanks een knappe prestatie alweer door de neus geboord. Onze atletiekspecialiste Valerie Hardie weet dat de klok tikt voor de tweelingbroers, en met hen voor de Tornados in het algemeen. Aanstormend talent staat klaar, al rijst de vraag of dat volstaat. Quod nunc, Tornados?