Toma Nikiforov.
Volledig scherm
Toma Nikiforov. © Photo News

Vannacht en donderdagochtend 15% kans op een Belgische medaille: kan Toma Nikiforov stunten in het judo?

Olympische SpelenElke dag voorspellen onze journalisten in Tokio de kans op een Belgische medaille. Op dag zes achten we die vrij klein: 15 procent. De hoop van onze natie rustte op de schouders van het roeiduo Tim Brys en Niels Van Zandweghe, maar zei strandden op plaats vijf, aan judoka Toma Nikiforov om nu voor eremetaal te gaan. Dit zijn vannacht en donderdagochtend de kanshebbers.

4 reacties

 • Joel Vandermeeren

  2 maanden geleden
  Zoveel procent kans dit en zoveel kans dat. Het lijkt wel een lottospel. Het zijn allemaal wereldkampioenen maar 1 iemand zal het maar worden. Wacht eens met iemand een plak toe te wijzen voordat de persoon hem ook heeft.
 • CEDRIC PROOT

  2 maanden geleden
  Stop daar maar mee,vraag het aan een inktvis of een schildpad
 • Erik Meers

  2 maanden geleden
  Gisteren hadden we 90% kans op een medaille !
 • guy vanhuysse

  2 maanden geleden
  Reporters, stop met die zever van winnen, het is net het Europees Songfestival, waar we elk jaar gaan winnen, maar het gebeurt nooit. We zijn nu éénmaal een land waar het uitzonderlijk gebeurt een medaille te halen, we zijn reeds ver maar stop nu met dergelijke uitspraken, jullie zijn erger dan onze politiekers.
 1. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Zeven medailles en heel wat mooie ereplaatsen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspectief
  Olympische Spelen
  70

  Zeven medailles en heel wat mooie ereplaat­sen: de Olympische Spelen bekeken vanuit Belgisch perspec­tief

  De Olympische Spelen zitten erop voor onze landgenoten. België heeft het uitstekend gedaan. Drie keer goud (Derwael, Thiam en de Red Lions), één keer zilver (Van Aert) en drie keer brons (Abdi, Casse en de teamjumping). In totaal dus goed voor zeven medailles, maar met iets meer geluk hadden dat een pak meer medailles kunnen zijn. Wie eindigde allemaal in de top acht en kreeg een bijhorend olympisch diploma? Een overzicht.