Turnploeg straalt na bereiken teamfinale op Spelen, Nina Derwael na indrukwekkende oefening aan brug: “Geweldig, écht zot”

Olympische SpelenDe Belgische ploeg deed het vandaag zeer goed in het turnen op de Olympische Spelen. Nina Derwael imponeerde in de kwalificaties op ‘haar’ brug, plaatste zich net als de 15-jarige Jutta Verkest ook voor de allroundfinale én Team België pakte ook een ticket voor de ploegfinale. 

58 reacties

 • Hilde Peeters

  2 maanden geleden
  Super gedaan alle vier want dat wordt door de pers af en toe vergeten
 • Eric Willems

  2 maanden geleden
  Top prestatie van onze meisjes , en de groeten aan dirk vanesser waar ik in onze jeugdjaren nog samen heb mogen trainen in hasselt en leuven, grts eric willems 🤔
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Dikke proficiat meisjes
 • Freddy Dobbels

  2 maanden geleden
  Wat een prestaties. Doe zo voort. We duimen voor het goud!!! Proficiat
 • Ghislain Poismans

  2 maanden geleden
  Top, 👍👍👍👍
 1. Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat
burgemeester erin bijt
  Play

  Japanse atlete krijgt nieuwe gouden medaille nadat burgemeester erin bijt

  De burgemeester van de Japanse miljoenestad Nagoya heeft het hard te verduren gekregen op social media. Tijdens de huldiging van atlete Mio Goto, die goud won met haar softbalteam, beet Takashi Kawamura in de medaille. Een oude truc om te verifiëren of het wel écht goud is. Iets wat volgens vele Japanners niet aanvaardbaar is in coronatijden. Kawamura werd op social media bedolven onder kritiek voor het maken van een ‘microbe-medaille’. De burgemeester bood ondertussen zijn excuses aan en stelde voor om een nieuwe medaille te bekostigen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft ondertussen bevestigd dat Goto een nieuwe gouden plak krijgt - bekostigd door het comité zelf.
 2. Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs
  Play
  Olympische Spelen
  7

  Next Gen olympiërs, de 24 voor ‘24. Ontdek onze (verborgen) Belgische parels voor de Spelen van Parijs

  24 voor Parijs 2024. België verlaat de Olympische Spelen van Tokio met zeven medailles. Wij kijken nú al verder, want er staat een verse lichting te drummen om ons land op de volgende Spelen naar glorie te leiden. 24 atleten uit 18 verschillende onderdelen, gewikt en gewogen door een panel van experten. Ontdek vanaf morgen de vijfdelige reeks ‘Next Gen olympiërs’.