Van Aert zat in een moeilijke positie volgens Boonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Van Aert zat in een moeilijke positie volgens Boonen. © Photo News

Tom Boonen zag hoe Van Aert in een positie zat waarin hij niet kon winnen: “Er was geen oplossing voor Wout”

Olympische Spelen“Het is het lot van de grote favoriet: iedereen kijkt naar jou en niemand wil je helpen. Wout van Aert was zaterdag supersterk, maar ik zag meteen dat het héél moeilijk ging worden. Carapaz was één van de sterksten vooraan, maar als hij niet had gewonnen, dan had een ander wel geprofiteerd. Wout zat in een positie waarin hij niet kon winnen. Ik heb het ook meegemaakt: er is gewoon geen oplossing voor die situatie”, aldus onze columnist Tom Boonen.

17 reacties

 • pascal Vanderlinden

  1 jaar geleden
  Als je wil winnen moet je een solo rijden en op het juiste moment vertrekken ! Wout moet maar op zijn 1tje wegrijden zoals MVDP soms doet als hij de overwinning zeker binnen wil halen. Hij laat er altijd 6 in zijn wiel hangen. Als MVDP mee is met Wout zijn ze meestal maar met 2.. Maar Mathieu neemt dan ook over en verhoogt de snelheid steeds.
 • guy vermeulen

  1 jaar geleden
  Niks op voorhand beslissen .
 • patrick isenborghs

  1 jaar geleden
  zelfde probleem zoals op het wk vorig jaar, toen wist ook iedereen waar alaphilippe zijn aanval ging plaatsen en dan moet je mee zijn wil je winnen
 • Marc Sierens

  1 jaar geleden
  Evenepoel geeft de mentaliteit van de ploeg Lefevere toegepast als je zelf niet kan winnen dan liever een buitenlander dan een Belg nu hoor je den dwerg niet hij moest er als eerste af op de berg
 • ROGER DEPREZ

  1 jaar geleden
  Het koersverloop verliep voor de Belgen goed tot aan die Berg, Greg en Tiesj deden perfect wat van gevraagd werd of dat nu slim was of niet is een ander vraag. De Lefevere boys moesten Wout bijstaan om die paar seconden verlies daar op te vangen maar ze waren er allebei niet en dat is zeer eigenaardig en Wout kon alleen het gat doe maken en deed dat met een geweldige inspanning. De rest is geschiedenis van allemaal op zijn wiel rijden en iedereen moogt winnen behalve Wout.