Van Aert reed de Tour, Evenepoel niet.
Volledig scherm
Van Aert reed de Tour, Evenepoel niet. © BELGA

‘To Tour or not to Tour?’ Van Aert en co in het voordeel, maar één man veegt die theorie van tafel

Olympische Spelen‘Hebben de renners die uit de Tour komen een voor- of een nadeel in Tokio?’ Het is dé hamvraag van de olympische wegrit van zaterdag. Wij doken in de statistieken, op zoek naar een mogelijk antwoord. En wat blijkt? Enkel Remco Evenepoel lijkt de Tourrenners van goud te kunnen houden.

27 reacties

 • james vroman

  1 jaar geleden
  Marika Peeters kent er niets van Wout kan alles ...alleen over die "gazette coureur "heeft ze gelijk ..
 • Marika Peeters

  1 jaar geleden
  De twee Belgische wielergoden ....zullen een dreun van formaat krijgen als ze moeten opboksen in de wegrit tegen Pogi , Rogi , Carapaz en andere wereldtoppers . Zeker Wout gaat net als in de Tour tijdens de zware bergritten , overklast worden op het klimmonster Mikuni . En Remco , heeft gerust , intensief getraind , hoogte stage's gedaan .....maar deed dit voor de Giro ook .....en zo vol van zichzelf , heeft hij hier ook gefaald .
 • Johan Verhoeven

  1 jaar geleden
  Tinneke Berghmans, in 2019 was Evenepoel in het tijdrijden Europees kampioen, en haalde hij zilver in dezelfde discipline op het wereldkampioenschap. Dat zijn mijns inziens wel internationale referenties die kunnen tellen. Alleen weten we op dit moment natuurlijk niet waar Remco staat nu hij de laatste weken geen enkele wedstrijd meer heeft gereden.
 • Frans Peeters

  1 jaar geleden
  In Tokio zal wielrenen niet nationaal gereden worden maar in ploegverband bij Quikstep
 • Jan Van Bavel

  1 jaar geleden
  Het zal ieder voor zich zijn in Tokio en dat is goed, dan kunnen ze laten zien wat ze hun mars hebben.