De Belgian Sharks, mét snor, plaatsten zich voor de halve finales.
Volledig scherm
De Belgian Sharks, mét snor, plaatsten zich voor de halve finales. © AFP

Tim Brys en Niels Van Zandweghe grijpen ticket voor halve finales lichte dubbeltwee: “Zeer verstandige wedstrijd geroeid”

Olympische SpelenRoeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe hebben zich op de Olympische Spelen in Tokio rechtstreeks geplaatst voor de halve finales van de lichte dubbeltwee. “In de laatste 1.000 meter hebben ze getoond dat ze bij de allersterksten van het veld zijn”, aldus coach Frans Claes.

  1. Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaanse invloed in Europa en Azië

    Poetin looft 'ongekend goede banden' met China, Moskou en Peking kanten zich samen tegen Amerikaan­se invloed in Europa en Azië

    De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Peking, waar hij de Chinese leider Xi Jinping heeft ontmoet en de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen zal bijwonen. Dat heeft het Russische persagentschap TASS gemeld. Poetin sprak bij deze topontmoeting over “de ongekend nauwe betrekkingen” tussen beide landen. Hij zei dat de banden van Rusland met China “zich voortvarend ontwikkelen op de weg naar vriendschap en een strategisch partnerschap”.