Axel Cruysberghs.
Volledig scherm
Axel Cruysberghs. © HLN

TIJD VOOR TOKIO. Skateboarder Axel Cruysberghs komt vannacht in actie: “Eigenlijk was ik eerst niet te vinden voor de Spelen”

Olympische SpelenVannacht komen er weer een hele hoop Belgen in actie op de Olympische Spelen. Eén van hen is skateboarder Axel Cruysberghs. Voor onze reeks ‘Tijd voor Tokio’ zaten wij in aanloop naar de Spelen in het spoor van de 26-jarige West-Vlaming. Geen idee hoe zo’n skateboardcompetitie in z’n werk gaat? Axel legt het haarfijn voor u uit!

2 reacties

 • Christiaan De Smet

  1 dag geleden
  Volgende keer misschien darts of snooker op programma zetten.
 • willems michel

  6 dagen geleden
  Weer zo'n sport waar punten gegeven wordt. Vooraf bepaald en nooit een objectieve jury.
 1. Costa Ricaanse gymnaste brengt hulde aan Black Lives Matter-beweging

  Costa Ricaanse gymnaste brengt hulde aan Black Lives Mat­ter-beweging

  De Costa Ricaanse turnster Luciana Alvarado heeft op de Olympische Spelen tijdens na haar vloeroefening hulde gebracht aan de "Black Lives Matter"-beweging. De 18-jarige, zelf van gemengde afkomst, beëindigde haar oefening in de kwalificatiereeksen door te knielen, haar rechtervuist in de lucht te steken en haar linkerarm achter haar rug te houden. Die houding werd wereldberoemd tijdens protestdemonstraties na de moord op de Afro-Amerikaanse George Floyd.
 2. Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhandigt cheque aan voorzitter van Luikse supportersclub die alles verloor bij overstromingen
  Play
  Olympische Spelen
  4

  Mooi gebaar: emotionele papa Evenepoel overhan­digt cheque aan voorzitter van Luikse supporters­club die alles verloor bij overstro­min­gen

  Een emotioneel moment deze ochtend in het kamp van Remco Evenepoel. Zijn familie en fans zamelden geld in ten voordele van de voorzitter van een supportersclub uit Luik. “Iedereen weet wat er deze week in Luik gebeurd is”, vertelde papa Patrick. “We hebben iemand van de supportersclub uit Luik, een bestuurslid, die alles kwijt is. Het bedrag dat jullie hebben ingezameld, schenken we integraal aan René. Een bedrag van 5.000 euro.”

Olympische Spelen