AP
Volledig scherm
© AP

Sublieme Emma Meesseman stuwt sterke Cats naar stuntzege tegen Australië: “Even genieten nu, maar niet zweven”

Olympische SpelenVijftien punten. U leest het goed: 15! België veegde in zijn openingsmatch van de poulefase de vloer aan met basketgigant Australië. Boegbeeld Emma Meesseman stuwde de Cats naar een formidabele stunt. «We bléven elkaar motiveren: ‘komaan, keep going, we maken dat shotje wel.»

7 reacties

 • roger van roy

  2 maanden geleden
  Geniet er van dames en heren , dit is een uitblinker die nog jaren zal in de statistieken staan , ik zie al die Cats opnieuw scoren 2 punten ook drie na mekaar , het kan niet op, dit is feest voor al de katten. en voor mij. Joepie !!
 • Corry Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Prachtige prestatie , enorm van genoten
 • Yuri Colombi

  2 maanden geleden
  Hela Mortelmans, geen slecht over de Kris Meertens hé ! Zijn haarstijl is ook niet de mijne, maar verder geen klachten, begrepen?
 • WIM MORTELMANS

  2 maanden geleden
  Weeral genoten van een prachtige wedstrijd van de Cats. Nu tijd voor een professionele commentator zoals bij het basketbal voor mannen?
 • Luciano van As

  2 maanden geleden
  Fantastische wedstrijd en prachtige overwinning van onze Belgian Cats. Hockey Red Lions en Basket 3x3 Belgian Lions , Belgische Turnmeisjes hebben het geweldig gedaan. Hier kunnen onze Red Devils nog veel van leren, bende overbetaalde luxe paarden die nog niks hebben gepresteerd. Salon sportmannen met een dikke vette rekening!
 1. Belgian Cats in 4 – nu ja, 5 – jaar van nobodies tot olympiërs: “Wij, óp de Spelen? ‘Goed zot’, dachten we”
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Belgian Cats in 4 – nu ja, 5 – jaar van nobodies tot olympiërs: “Wij, óp de Spelen? ‘Goed zot’, dachten we”

  Historisch was het, hoe de Belgian Cats in februari 2020 voor het eerst een ticket voor de Olympische Spelen grepen. Met een jaartje vertraging beginnen ze er vandaag aan, tegen vicewereldkampioen Australië. In Tokio vuurden we snel nog een rondje vragen af op de vijf basisspeelsters en hun kapitein. “Van de twaalf landen zijn er tien ploegen die een medaillekans hebben. Laat ons eerst maar uit de poule raken met een goede uitgangspositie, zodat we niet tegen Team USA in de kwartfinale uitkomen.”
 2. Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenmedaillewinnaars Bashir Abdi en jumpingploeg geland in Zaventem
  Olympische Spelen
  4

  Laatste Belgische atleten zijn terug uit Tokio: bronzenme­dail­le­win­naars Bashir Abdi en jumping­ploeg geland in Zaventem

  Op Brussels Airport zijn rond 16u de laatste Belgische atleten van de Olympische Spelen geland. Aan boord zaten vier bronzenmedaillewinnaars: ruiters Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet, en marathonloper Bashir Abdi. Ook marathonlopers Koen Naert, Dieter Kersten, Mieke Gorissen, Hanne Verbruggen, de Belgian Tornados en Cheetahs en de baanwielrenners zaten op dezelfde vlucht.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”
  PREMIUM
  Olympische Spelen
  148

  Kleine lettertjes kosten onze olympiërs veel geld: “Vrijdag kregen ze nog vrolijk hun premie uitgereikt op de Memorial, dat smaakt nu zuur”

  Van gouden Nina over de Red Lions tot topachtzwemster Fanny Lecluyse: dat zij hun olympische premies in België belast zouden zien, zorgt voor ophef. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) sust door te werken aan een uniforme wet die vrijstelling kan bieden. De timing voor de Tokio-atleten lijkt wél krap. “Anders zullen het meubeltjes van Ikea worden.”