Lore Bruggeman in actie in Des Moines.
Volledig scherm
Lore Bruggeman in actie in Des Moines. © AP

Straks Belgische skateboarders in Tokio? Lore Bruggeman houdt kansen op Spelen gaaf met knappe wedstrijd in VS

Olympische SpelenKrijgen we een Belgische skateboardster op de Olympische Spelen? In Tokio staat de sport voor het eerst op het programma van de Zomerspelen. Lore Bruggeman (19) uit Deerlijk deed in de VS een goeie zaak om erbij te zijn. Ook Axel Cruysberghs is volop in de running voor een ticket.

1 reactie

 • Michael Geyskens

  2 jaar geleden
  Typisch België, zolang je niks goed presteert kennen ze je niet. Maar als het dan toch gebeurt is het net of ze volgen de atleten al heel hun leven...
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Totalitair regime en weinig democratisch, maar van ‘Duitse verhevenheid’ is in China geen sprake: sporthistoricus beoordeelt vergelijking met nazi-Spelen
  Winterspelen
  10

  Totalitair regime en weinig democra­tisch, maar van ‘Duitse verheven­heid’ is in China geen sprake: sporthisto­ri­cus beoordeelt vergelij­king met na­zi-Spe­len

  Het waren straffe woorden, die schaatsfenomeen Nils van der Poel uitsprak toen hij Peking vergeleek met de beruchte ‘Nazi-Spelen’ van Berlijn 1936. Maar heeft hij gelijk? Met sporthistoricus Roland Renson doken we terug in de tijd: “Er zijn raakpunten, maar het idee van de Duitse fascistische suprematie was heel anders.”