Tim Brys en Niels Van Zandweghe.
Volledig scherm
Tim Brys en Niels Van Zandweghe. © HLN

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys grijpen net naast medaille: “Uzelf smijten, dat moet hé als je wil winnen”

Olympische SpelenGeen eremetaal op D-day voor Niels Van Zandweghe en Tim Brys. Onze roeiers deden een gooi naar een de top drie op de Olympische Spelen in Tokio, maar werden uiteindelijk 5de in de finale van het roeien in de lichte dubbeltwee. Voor onze reeks ‘Tijd voor Tokio’ zaten wij in aanloop naar de Spelen in het spoor van het duo. “We zijn op de top van ons kunnen.”

3 reacties

 • Annie vergauts

  2 maanden geleden
  Hopelijk, toch een wel verdiende medaille, of het Goud, Zilver,Brons, of niets, jullie waren top atleten. Dikke proficiat. Zal uitslag pas morgen zien. Succes Boys.
 • Gilbert Vermeersch

  2 maanden geleden
  Jullie verdienen onze volste steun, brons, zilver of goud maar breng iets mee naar huis. Succes.
 • glenn wouters

  2 maanden geleden
  Hopelijk zien we jullie op tv, en krijgen jullie de aandacht die jullie verdienen. Een kleine sport met grote sportmannen, zwaar onderschat, maar oh zo mooi om te zien. Succes mannen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Een echte olympische heldin: Poolse speerwerpster veilt zilveren medaille om hartoperatie van jongetje te bekostigen
  29

  Een echte olympische heldin: Poolse speerwerp­ster veilt zilveren medaille om hartopera­tie van jongetje te bekostigen

  Nadat ze botkanker heeft overwonnen, staat de Poolse speerwerpster Maria Andrejczyk (25) anders in het leven. De focus op het lot van anderen. Om de hartoperatie in Amerika van een Pools jongetje te financieren, staat ze daarom maar al te graag haar zilveren olympische medaille uit Tokio af. Met dat geld moet de 150.000 euro dure operatie van Miloszek mede gefinancieerd worden.