Thomas Briels
Volledig scherm
Thomas Briels © BELGA

‘Reserve’ Thomas Briels mag al opdraven door blessure Tom Boon: “Het blijft pijnlijk dat ik niet bij de zestien zat”

Olympische SpelenOpvallend: Thomas Briels (33) was in het eerste oefenduel van de Red Lions al van de partij, hoewel hij aanvankelijk slechts als ‘reserve’ geselecteerd was. Maar aanvaller Tom Boon liep een scheur aan de kuit op en raakt ten vroegste voor het tweede groepsduel klaar.

1 reactie

 • Jean Emare

  2 weken geleden
  Het is al gewoon belachelijk dat men bvb. geen 18 spelers mag meenemen per team.
 1. EXCLUSIEF. “Een fantastische coach verandert een leven”: bekijk aflevering 2 van miniserie ‘Red Lions: de slag om goud’
  Play
  Olympische Spelen

  EXCLUSIEF. “Een fantasti­sche coach verandert een leven”: bekijk aflevering 2 van miniserie ‘Red Lions: de slag om goud’

  De slag om goud. Na zilver op de Spelen in Rio is de missie duidelijk voor onze nationale hockeymannen. Met minder dan een gouden plak in Tokio zijn ze niet tevreden. In een driedelige docureeks volgen we de Red Lions in hun jacht op Olympische roem. Vandaag aflevering 2: de coach. Met Shane McLeod als “katalysator van alles” mikt de hockeyploeg op niets minder dan goud op de Olympische Spelen.
 2. OVERZICHT. Oprukkende Plasschaert, zesde stek voor Derwael en imponerende Lions: dit was dag 6 op de Spelen
  Olympische Spelen

  OVERZICHT. Oprukkende Plas­schaert, zesde stek voor Derwael en imponeren­de Lions: dit was dag 6 op de Spelen

  Dag 6 op de Olympische Spelen alweer, met afgelopen nacht en vandaag heel wat landgenoten in actie in Tokio. Derwael werd zesde in de allround-finale gymnastiek, Lecluyse en Vanhoof zorgden ook voor succes. Al was er ook een snelle exit voor Nikiforov en net geen medaille voor roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe. Een overzicht van de prestaties die u vandaag mogelijk gemist hebt.

Olympische Spelen