Remco Evenepoel gunt zichzelf de nodige tijd om opnieuw de oude te worden: “Dit is een transitiejaar”

Olympische SpelenEen topfavorietenstatus voor goud op de Olympische Spelen? Neen, die meet Evenepoel zichzelf niet aan zaterdag in de wegrit. Tenminste: dat ‘top’ mag er even af. “Conditioneel heb ik stappen gezet. Maar in dit ‘Jaar 1 na De Val’ wacht ik op een definitieve ‘go’ van mijn lichaam.”

 1. Domper op feestvreugde bij Red Lions: Nicolas De Kerpel (enkel) mist minstens twee duels, Tom Boon wel opnieuw speelklaar
  Play
  Olympische Spelen

  Domper op feestvreug­de bij Red Lions: Nicolas De Kerpel (enkel) mist minstens twee duels, Tom Boon wel opnieuw speelklaar

  Een negatief punt bij de tweede groepszege van de Belgische hockeyploeg tegen die van Duitsland (3-1): aanvaller Nicolas De Kerpel verzwikte zijn voet - à la Kevin De Bruyne op het EK voetbal - en mist al zeker de twee volgende wedstrijden. Een scheurtje in het ligament van de linkerenkel. Eerder miste België al aanvaller Tom Boon door een scheurtje in de kuit. Hij is wel opnieuw van de partij tegen Zuid-Afrika morgen.
 2. Louis Croenen opgelucht na overleven reeksen 200m vlinder, maar chrono kon beter: “In halve finale alles of niks”
  Olympische Spelen

  Louis Croenen opgelucht na overleven reeksen 200m vlinder, maar chrono kon beter: “In halve finale alles of niks”

  Op het nippertje telt ook: Louis Croenen overleefde in Tokio als 14de de reeksen van de 200m vlinder, met amper 26 honderdsten overschot. Maar de missie voor de finale oogt verdomd moeilijk. Hij zal nog een flink stuk onder zijn chrono van 1:55.78 moeten en liefst zijn Belgisch record breken waarvoor hij zo hard getraind heeft: “In de halve finale is het alles of niks”
 1. Turnvedette Simone Biles trekt zich terug uit teamfinale: “Ik worstel intern met wat zaken”
  Play
  Olympische Spelen
  5

  Turnvedet­te Simone Biles trekt zich terug uit teamfinale: “Ik worstel intern met wat zaken”

  De Amerikaanse turnvedette Simone Biles (24) heeft zich teruggetrokken uit de teamfinale op de Olympische Spelen in Tokio. “Ik heb wat interne problemen, maar ik wil er niet te veel over kwijt”, vertelde ze voor de microfoon van VTM Nieuws. Een paar dagen geleden nog had Biles het over de mentale druk die op haar schouders weegt. Het is afwachten of ze nog zal aantreden op de individuele toestelfinales en de finale allround.

Olympische Spelen