Het Olympisch Stadion in Tokio waar vrijdag de openingsceremonie van de Spelen wordt gehouden. Het bedrijf PRG uit Hasselt levert ruim 18 ton aan audiovisuele apparatuur en stuurt ook vijf operatoren voor die ceremonie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Olympisch Stadion in Tokio waar vrijdag de openingsceremonie van de Spelen wordt gehouden. Het bedrijf PRG uit Hasselt levert ruim 18 ton aan audiovisuele apparatuur en stuurt ook vijf operatoren voor die ceremonie. © EPA

Recordaantal Belgische technologiebedrijven werkt mee aan Olympische Spelen

Onze olympische delegatie is met 122 atleten de grootste ooit, maar ook de Belgische technologiebedrijven vestigen een record: maar liefst twintig bedrijven leveren diensten en goederen aan de Spelen die morgen in Tokio van start gaan. Dat gaat van audiovisuele apparatuur voor de openingsceremonie over tenten die bestand zijn tegen tropische stormen tot zand voor de paardenpistes.

 1. Belgian Lions 3x3 grijpen naast brons na nederlaag tegen Servië: "Willen bijna onze excuses aanbieden omdat we geen medaille meenemen”
  Play
  Olympische Spelen
  69

  Belgian Lions 3x3 grijpen naast brons na nederlaag tegen Servië: "Willen bijna onze excuses aanbieden omdat we geen medaille meenemen”

  De D-day voor de 3x3 Belgian Lions op de Olympische Spelen is op een spijtige desillusie uitgedraaid. Vanmiddag zwaar onderuit tegen Letland in de halve finale (21-8) en ook in de match om het brons een maatje te klein voor sterke Serviërs: 21-10. Een ondankbare vierde plaats is zo het deel voor onze landgenoten die het land dagenlang in de ban hielden. Onder andere ‘Iceman’ Thibaut Vervoort, de held met zijn 'buzzer beater’ tegen de Polen, was vandaag niet bij schot. Het Belgische basketbalsprookje krijgt zo geen metalen rand. Zonde.
 2. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.

Olympische Spelen